میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فلوریدا نیوز تایمز، این موضوع به خوبی مشخص شده که چاقی با بروز بسیاری از بیماریهای انسان مرتبط است. بیماریهای قلبی، دیابت و مشکلاتی از این دست در افراد چاق، بسیار شایع هستند. با وجود این، هنوز کاملا مشخص نیست که چگونه وضعیت اندامهای بدن به خاطر چاقی مزمن، رو به وخامت میرود. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو"(TMDU) برای بررسی تاثیر رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ناشی از ژنتیک بر نازک شدن مو و ریزش آن، آزمایشهایی روی موشها انجام دادهاند. آنها در این آزمایش نشان دادهاند که چاقی میتواند به واسطه القای سیگنالهای ویژه التهابی، به از بین رفتن "سلولهای بنیادی فولیکول مو"(HFSCs) منجر شود، از بازسازی فولیکول مو جلوگیری کند و نهایتا به ریزش مو بیانجامد.
سلولهای بنیادی فولیکول مو به صورت خودکار همه چرخههای فولیکول مو را بازسازی میکنند. این بخشی از فرآیندی است که امکان رشد مداوم را برای موها فراهم میکند. با افزایش سن انسان، سلولهای بنیادی فولیکول مو نمیتوانند جای خود را پر کنند؛ در نتیجه تعداد آنها کاهش مییابد و موها نازک میشوند. افراد دارای اضافهوزن، در معرض خطر ابتلا به "آلوپسی آندروژنیک" (androgenic alopecia) قرار میگیرند. اطلاعات کمی در مورد تاثیر چاقی بر نازک شدن موها، نحوه تاثیرگذاری و مکانیسم مولکولی آن وجود دارد. پژوهشگران در این پروژه، چندین مکانیسم را برای حل کردن این مشکلات شناسایی کردهاند.
"هیرونوبو موریناگا"(Hironobu Morinaga)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یک رژیم غذایی پرچرب با از بین بردن سلولهای بنیادی فولیکول مو، به نازک شدن موها منجر میشود. بیان ژن سلولهای بنیادی فولیکول مو، در موشها مورد بررسی قرار گرفت. بررسیها نشان داد که سلولهای بنیادی فولیکول مو، سرنوشت "کراتینوسیتهای"(Keratinocytes) روی سطح پوست یا کراتینوسیتهایی را که هنگام فعال شدن، "سبوم"(sebum) ترشح میکنند، تغییر میدهند. این موشها، ریزش موی سریعتری را نشان دادند و فولیکولهای موی آنها نیز کوچکتر بود.
سلولهای بنیادی فولیکول مو پس از رژیم غذایی پرچرب طی چهار روز متوالی، استرس اکسیداتیو بیشتری را نشان دادند.
"امی نیشیمورا"(Emi Nishimura)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بیان ژن سلولهای بنیادی فولیکول مو در موشهایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، فعالسازی سیگنالدهی سیتوکین التهابی در سلولهای بنیادی فولیکول مو را نشان داد.
این پژوهش، برای بررسی تغییرات سرنوشت سلول و اختلال عملکرد بافت که میتواند پس از داشتن یک رژیم غذایی پرچرب یا چاقی ژنتیکی رخ دهد، جالب است و میتواند دریچهای را به سوی پیشگیری و درمان در آینده باز کند.
این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا