میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، گروه "غذای دیجیتال" از آزمایشگاه دستگاههای خلاقانه پروفسور "هود لیپسون"(Hod Lipson) دست به ساخت یک آشپز تماما خودکار دیجیتال زدهاند. گروه لیپسون از سال ۲۰۰۷ تاکنون غذاهای سهبعدی را توسعه دادهاند و از آن زمان این موضوع مورد توجه شرکتهای تجاری نیز قرار گرفته است.
"جاناتان بلاتینگر"(Jonathan Blutinger) که این پروژه را رهبری کرده است میگوید: در حالی که چاپگرها میتوانند با دقت میلیمتری مواد اولیه تولید کنند اما روش مشابهی برای گرم کردن مواد غذایی با چنین دقتی وجود ندارد.
پخته شدن برای ایجاد طعم و بافت بهتر در بسیاری از غذاها ضروری است و ما امیدوار بودیم که بتوانیم روشی با استفاده از لیزر برای انجام این کار ایجاد کنیم.
در این مطالعه جدید که در ماه سپتامبر در مجلهی "npj Science of Food" منتشر شده است محققان روشهای مختلفی برای پخت و پز غذا را مورد بررسی قرار دادند. آنها یک مرغ را تحت نور آبی با طول موج ۴۴۵ نانومتر و نور مادون قرمز با طول موج ۹۸۰ نانومتر قرار دادند. آنها این مرغ را توسط چاپگر سهبعدی با قطر سه میلیمتر چاپ کردند.
در این بررسی آنها جنبههای مختلفی از جمله عمق پختگی، تغییر رنگ، رطوبت و طعم گوشت پخته شده با لیزر را با گوشت پخته شده با اجاق مقایسه کردند.
آنها دریافتند که گوشت پخته شده با لیزر، ۵۰ درصد کمتر از گوشت پخته شده با اجاق حجم خود را از دست میدهد و دو برابر بیشتر رطوبت خود را حفظ میکند و طعم مشابهی با گوشت پخته شده توسط اجاق دارد.
بلاتینگر میگوید: در حقیقت کسانی که این گوشتها را امتحان کردند گوشت مرغ پخته شده با لیزر را ترجیح دادند.
در حالی که لیپسون و بلاتینگر در مورد تواناییهای این فناوری جدید که اجزاء سختافزاری و نرمافزاری آن فناوری بالایی ندارد شگفتزده هستند اما لیپسون خاطرنشان کرد که برای استفاده از این فناوری به یک نرمافزار پیشرفته نیاز است تا افرادی که برنامهنویس نیستند بتوانند غذای مورد نظرشان را طراحی کنند. ما همچنین به محلی نیاز داریم مردم بتوانند دستور پختهای دیجیتالی خود را در آن به اشتراک بگذارند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پیشگیری نقش کلیدی در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد
ارتباط چربی شکم با بیماری پوستی پسوریازیس
اعلام شرایط قیمت گذاری تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی
پلاسما؛ از اهدای داوطلبانه تا فروش داروها
آتش سوزی در بیمارستان قلب شهید رجایی؛ دستگیری فرد متخلف
نظام پزشکی اسامی افراد مداخله گر در امور پزشکی را اعلام کرد
خبرگزاری مهر و انجمن اهدای عضو ایرانیان تفاهمنامه امضا کردند
پرستاران از «پرستاری» فرار میکنند
تصادف شدید اتوبوس و کامیون در محور جاجرود
خودکفایی ایران در تولید کیسه خون و تجهیزات انتقال خون
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت بازسازی بیمارستان بهارلو
انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟
توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا
معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلقوخو
خواص درمانی زیتون را بشناسیم؛ پیشگیری از سرطان و سکته مغزی
کاهش موالید یک زنگ خطر جدی برای کشور است
استقرار آزمایشی دستگاه پرتودهی پیشرفته در سازمان انتقال خون ایران
آغاز طرح ملی پوشش همگانی بیمه سلامت
با خوردن این میوه افسرده نمیشوید
انتشار فهرست مداخله گران درمان؛ زنگ هشدار برای سلامت عمومی
اهمیت صنعت گیاهان دارویی در رشد اقتصادی کشور
چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیشبینی کنیم؟
مراقب سکته قلبی خاموش باشید
تغذیه؛ نسخهای برای سلامتی یا تجویزی برای بیماری؟
خطر گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی
اجرای طرح ملی «مهر شفا» در غرب تهران
کاهش وزن در میانسالی میتواند به طول عمر بیفزاید
سایه بحران ناباروری بر آینده ایران؛ کلید مقابله با چالش جمعیتی چیست؟
۷ درصد تولید ناخالص ملی ما در تصادفات پودر میشود
زوال عقل با بیماریهای قلبی و متابولیک مرتبط است