میرنیوز

طب داخلی روز به روز ضعیف تر می شود/شکایت متخصصین داخلی از تبعیض

طب داخلی روز به روز ضعیف تر می شود/شکایت متخصصین داخلی از تبعیض 2021-06-23T14:24:57+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در افتتاحیه سی و یکمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، اظهار داشت: خوشحالم بعد از مدت‌ها می‌توانم مستقیماً با شما همکاران عزیز هر چند به طور مجازی صحبت کنم. در سال‌هایی که گذشت مشکلات زیادی برای جامعه پزشکی به خصوص همکاران متخصص داخلی به وجود آمد.

وی افزود: کرونا علاوه بر ضررهای مادی و معنوی تعداد زیادی از همکاران ما را به کام مرگ کشاند و جامعه پزشکی را داغدار کرد. در اوایل شروع بیماری کرونا همکاران ما بدون پوشش کافی به جنگ این بیماری خانمان سوز رفتند و چون دستکش و ماسک کافی وجود نداشت و واکسنی هم تزریق نشده بود، تعداد زیادی از همکاران گرفتار این بیماری شدند که بعد از مدت‌ها وسایل اولیه حفاظتی بیشتر شد، واکسیناسیون انجام گرفت که امیدواریم دیگر شاهد مرگ عزیزان نباشیم.

خسرونیا ادامه داد: در سال گذشته تعرفه پزشکی کمی افزایش پیدا کرد و دو رقم را اعلام نمودند و مانند دلار که قیمت دو گانه دارد ویزیت ما هم دوگانه شد، خود همین موضوع باعث ناراحتی دوستان شده است. اولاً افزایش تعرفه مطابق تورم نیست تمام مخارجی که دست دولت و مسئولین است، چند برابر شده است. ثانیاً تمام خریدهای ما به دلار انجام می‌شود حالا که می‌خواهند تعرفه را هم تغییر دهند آن را دوگانه کرده‌اند. اضافه شدن درصد کمی تعرفه بدون در نظر گرفتن سطح تورم هیچ‌گونه تأثیری در زندگی روزمره پزشکان نداشته و شاهد مهاجرت گروهی از پزشکان و خروج از گردونه پزشکی و روی آوردن همکاران به سایر کارها هستیم.

وی افزود: برای تربیت یک پزشک هزینه میلیاردی باید کرد و بعد از تربیت و آموزش او به سادگی برای استفاده بهینه به کشورهای دیگر می‌روند و این ضرری است که مسئولین به آن توجهی ندارند. پزشکان عمومی با زحمات زیاد در خدمت مردم و به جنگ انواع و اقسام بیماری‌های عفونی می‌روند و با درآمد نه چندان خوب ادامه زندگی می‌دهند. پزشکان عمومی و رزیدنت‌ها سرمایه این مملکت هستند و باید دولت و مردم مراقبت آنها باشند. درآمد ناچیز، حقوق کم و سطح تورم بالا باعث شده تعدادی از پزشکان جوان ما به خصوص رزیدنت‌ها ترک تحصیل نمایند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید کرد: تعدادی از این همکاران ما ازدواج کرده‌اند ولی عروس و داماد در خانه پدری زندگی می‌کنند و قادر به اجاره سرپناهی نیستند. ۲۰ درصد اضافه کردن به حقوق رزیدنت‌ها کار مهمی نیست و این گروه از همکاران نمی‌توانند با ۲۰ درصد اضافه حقوق با گرانی میوه، گوشت، لبنیات و هزینه زندگی دست و پنجه نرم کنند.

وی افزود: همکاران متخصص داخلی سال‌ها است از تبعیض شکایت دارند به تمام وزرای وقت نامه نوشته‌اند آنها تأیید کرده و معاونین آنها هم تأیید کرده‌اند ولی کار مهمی
انجام نداده‌اند. همکاران ما حرف غیر قانونی نمی‌زنند. می‌گویند مطابق کریکولوم آموزشی ما باید بتوانیم از هر آنچه آموخته‌ایم جهت کمک به بیماران استفاده نمائیم، تبصره‌های گوناگون و دستورهای غیرقانونی ما را مجبور می‌کند برای انجام آندوسکوپی به انجمن دیگر باج بدهیم و برای کارهایی که بلد هستیم و سال‌ها انجام داده‌ایم پول اضافی پرداخت کنیم. اخیراً هم تجویز انسولین قلمی، اسکن، یا بعضی داروها را هم ممنوع کرده‌اند و مانند شیر بدون یال و دُم ما را به عنوان مادر طب رها کرده‌اند. در کجای دنیا با متخصص داخلی اینگونه رفتار می‌کنند.

خسرونیا گفت: من به عنوان یک شهروند به مسئولین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی توصیه می‌کنم تا قبل از اینکه جای خود را به دیگری نداده‌اند مشکلات پزشکان عمومی، رزیدنت‌ها و متخصصین داخلی را حل کنند و از خود یادگاری نیکو به جای بگذارند. چند ماه دیگر شما هم مثل ما گرفتار می‌شوید و زمان ثابت کرده که همیشه مورد نفرت همکاران خود قرار می‌گیرید. عزت و احترامِ هر گروه بستگی به متولی آن گروه دارد. متولی ما هم وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است. جامعه پزشکی که گروهی از آن را متخصص داخلی تشکیل داده هر روز با یک دست نوشته، عزت و هویت کاری خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: ما امیدواریم همکاران ما که در پست‌های تصمیم گیری هستند هرچه زودتر به کمک گروه‌های آسیب پذیر جامعه پزشکی برخیزند و کارهای خود را ختم به خیر کنند.
در این ماه‌های اخیر متخصصین داخلی با دو انتخابات رو به رو هستند. انتخابات اعضای هیأت مدیره مرکزی جامعه پزشکان متخصص داخلی و انتخابات سازمان نظام پزشکی.
بر همه دوستان آشکار است اگر یک هیأت مدیره قدرتمند و فعال داشته باشیم بسیاری از مشکلات تخصص داخلی را می‌توان حل کرد. همکاران ما با شرکت در انتخابات هم می‌توانند کاندیدا شوند و هم می‌توانند به طور فعال در رأی گیری شرکت نمایند و افرادی را انتخاب کنند.

خسرونیا ادامه داد: هیأت مدیره متخصصین داخلی از نظر کارهای اجرایی و علمی احتیاج به افراد فعال دارد که بتوانند در آینده چرخ جامعه پزشکان متخصص داخلی را بگردانند. متأسفانه اکثر هیأت مدیره فعلی از سن بالا برخوردارند. علاقمند و با سواد هستند ولی وقت کافی ندارند جلسات مختلف را در ادارات متفاوت وزارت بهداشت شرکت کنند. فقط شکایت کردن و مشکلات را مطرح کردن کافی نیست، باید آستین‌ها را بالا زد و به فکر کمک کردن و رفع مشکلات باشیم.

وی افزود: انتخابات نظام پزشکی که قرار است در اواخر تیر انجام گیرد و متأسفانه با برخورد سرد همکاران مواجه شده، درست است که در سال‌های اخیر سازمان نظام پزشکی فعالیت چشمگیری نداشته است ولی ما متخصصین داخلی می‌دانیم که اگر در نظام پزشکی و شورای عالی افراد دلسوزی داشته باشیم به راحتی می‌توانیم خواسته‌های خود را به سرانجام برسانیم. داشتن یک شورای عالی خوب و فعال که حداقل دو تا سه نفر متخصص داخلی وجود داشته باشد بسیار کمک کننده است. بنابراین امیدوارم در تمام شهرستان‌ها از همکارانی که کاندید شده‌اند حمایت کرده و همه دست به دست هم دهیم و به دوستان خود سفارش کنیم از کاندیداهای تهران هم حمایت کنند. حضور نماینده تهران در نظام پزشکی و شورای عالی نظام پزشکی کارساز خواهد بود.

خسرونیا گفت: کنگره پیش رو که با کمک تعداد زیادی از اساتید دانشگاه و متخصصین داخلی تشکیل شده و چند بار هم تاریخ آن به دلایل مختلف عوض شده احتمالاً ممکن است با مشکلات زیادی در طول انجام آن برخورد نمائیم. از قبیل قطع اینترنت، یا عدم حضور سخنران. این کنگره به صورت چند کنفرانس و وبینار برگزار می‌شود و همکاران فقط می‌توانند روزی یک وبینار را ثبت نام نمایند و امتیاز دریافت کنند. اما بقیه وبینارها و سخنرانی‌ها را می‌توانند به طور آزاد شرکت کرده و از مطالب آن استفاده نمایند. برگزاری چهارده وبینار، چند سخنرانی بسیار کار مشکلی است که امیدوار هستیم به طور خوبی راضی کننده باشد. گرچه بعضی از همکاران از کمی امتیاز و امتحان بعد از وبینار شکایت داشته باشند ولی توصیه می‌کنیم از کنگره خودشان حمایت کنند.
ما سعی می‌کنیم از سایر انجمن‌ها عقب نمانیم. امیدواریم که تلاش‌های ما مورد تأیید همکاران قرار بگیرد.

وی افزود: اما موضوع مهمی که امروز می‌خواهم به آن توجه بیشتری کنیم آینده طب داخلی است. در ایران و دنیا با توجه به اینکه تخصص داخلی روز به روز با چالشی جدید رو به رو می‌شود و با به وجود آمدن شاخه‌های مختلف فوق تخصص، طب داخلی روز به روز ضعیف‌تر می‌شود. ما فکر می‌کردیم که این مشکل فقط مخصوص ایران است ولی با مطالعه مقالات زیاد متوجه شدیم ضعیف شدن طب داخلی در تمام دنیا وجود دارد و بسیاری از محققین کشورهای آمریکایی و اروپایی نگران آن هستند. واقعیت این است که طب داخلی در حال مرگ است و فقط بیماران از آن ضرر می‌کنند. به علت درآمد کم اکثر پزشکان داخلی نه در مطب حاضر می‌شوند و نه در بیمارستان و پرستاران و افراد تازه کار به جای آنها فعالیت می‌کنند. ما نگران طب داخلی هستیم و نمی‌دانیم چه بلایی بر سر طب داخلی خواهد افتاد.

خسرونیا ادامه داد: آموزش پایین کسانی که به جای پزشک داخلی انجام وظیفه می‌کنند و آنها قادر به مراقبت از بیماران خود نیستند، اکثر آنها پزشکان کلینیک هستند. مهارت‌های بیمارستانی آنها به شدت اُفت کرده و این امر برای بیماران آنها و به طور کلی جامعه ضرر بزرگی است. اگر بیمار به یک متخصص داخلی مراجعه نکند ممکن است به ۵ فوق تخصص احتیاج پیدا کند.

وی افزود: یک پزشک آموزش دیده داخلی همه موارد را با هم می‌تواند درمان کند و مراقبت بسیار مؤثری را ارائه دهد.

خسرونیا گفت: ما یک پروژه تحقیقاتی نوشته‌ایم که پروپوزال آن مورد تأیید قرار گرفته و قرار است از ۱۰۰۰ نفر از همکاران راجع به آن اظهار نظر بخواهیم که در آینده نه چندان دور این پرسشنامه به دست شما خواهد رسید که بدانیم نظر شما راجع به آینده طب داخلی چگونه است و چه راهکاری برای بهبود آن ارائه می‌نمائید. بدون شک همکاری شما بسیار مؤثر خواهد بود. خواهشمند است در این مورد ما را یاری نمائید و در اجرای این طرح پژوهشی کوتاهی نکنید.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)