میرنیوز
به گزارش ایسنا، مهندس شهناز شاهی، مدیر تولید این شرکت فعال در تولید بذر و پرورش قارچ خوراکی اظهار کرد: لیسانس غیرانحصاری تکثیر سویه میکروبی و تهیه فرمولاسیون محرک رشد قارچ خوراکی با استفاده از این سویه، سال گذشته طی قراردادی که با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی داشتیم به این مجموعه واگذار شد که طی ماه های اخیر با تولید و بهینهسازی این محصول نسبت به بررسی عملی این مکمل در بستر پرورش قارچ اقدام کردیم. با مصرف این محصول طی سه دوره آزمایشی شاهد افزایش ۱۰ درصدی کمیت و کیفیت قارچ تولیدی بودیم.
وی با اعلام این که با آغاز تولید انبوه این محصول محرک رشد از سال جاری، واحدهای پرورش قارچ خوراکی میتوانند با استفاده از آن با هزینهای کاملا مقرون به صرفه، میزان و کیفیت قارچ تولیدی خود را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: این محصول که بر پایه باکتری های بومی و با فرمولاسیونی نوآورانه ساخته شده، فاقد نمونه مشابه داخلی و خارجی است.
مهندس فلاح، مدیر یکی از شرکت ها هم که به سفارش شرکت تولیدکننده طی مدت چهار ماه، کارایی این محصول محرک رشد را بررسی کرده است، گفت: عملکرد این محصول طی دو مرحله در مراحل مختلف کشت قارچ خوراکی ارزیابی شده است. مرحله اول بعد از خاک دهی و قبل از رافلینگ (مخلوط کردن خاک و کمپوست) بود که با اضافه کردن محرک رشد، راندمان تولید تا ۲ درصد بالا رفت. یعنی به ازای هر ۱۰ تن کمپوست ۲۶۰ کیلوگرم افزایش وزن قارچ داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: ارزیابی دیگری، هفت الی هشت روز بعد از کشت در مرحله اسپان (ریسه دوانی در کمپوست) انجام شد که طی آن محصول محرک رشد را در بستر اسپری کردیم. طبق بررسی انجام شده با استفاده از محرک رشد، سرعت رشد میسیلیوم افزایش پیدا کرد و طول دوره تولید قارچ به میزان چهار الی پنج روز کاهش یافت که از لحاظ کاهش هزینههای تولید برای واحدهای پرورش قارچ خوراکی بسیار با ارزش است.
دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح خاطرنشان کرد: میکروارگانیسمهای موجود در خاک، خصوصیات متفاوتی دارند که میکروارگانیسم شناسایی شده قادر است با تولید آنزیمهای مختلف، روند هضم بستر سلولزی پرورش قارچ خوراکی را ارتقا داده و با تسهیل دسترسی قارچ به مواد مغذی روند رشد آن را افزایش دهد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وی با اشاره به موفقیت فرمولاسیون طراحی شده در عرصه تولید صنعتی اظهار کرد: با توجه به ارزش اقتصادی قارچ خوراکی و تأثیر این مکمل رشد در افزایش تولید آن، فرمولاسیون ابداعی که مبتنی بر میکروارگانیسمهای بومی است با استقبال و همکاری بخش صنعت به مرحله تجاری سازی رسیده که در نوع خود بی نظیر است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا