میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مینایی عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی از روشی جدید در سنجش ساکارز عسل برای نخستین بار در دنیا توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت: تعیین ساکارز در عسل یکی از مهمترین شاخصهایی که در عسل سنجش میشود و توسط آن اصالت عسل مشخص میشود. همواره در بین تولید کنندگان و صادر کنندگان عسل جای خالی یک روش صحیح اندازه گیری ساکارز عسل که قابل اطمینان باشد خالی بوده است.
مینایی افزود: محققان دانشگاه شهید بهشتی با درک این مشکل، در حدود سه سال بر روی روش جایگزین تحقیق کردند و در نهایت موفق به ارائه روش اندازه گیری ساکارز عسل با استفاده از آنزیم شدند. در این روش به طور کمی و دقیق مقدار ساکارز در عسل مشخص میشود. این روش برای اولین بار در دنیا برای سنجش ساکارز عسل ارائه میشود.
وی با اشاره به اهمیت کنترل کیفی عسل اظهار داشت: عسل به عنوان یک محصول با ارزش طبیعی در دنیا شناخته میشود و بر این اساس سرمایه گذاریهای گستردهای در راستای پرورش زنبور عسل و کندو داری صورت گرفته است. متأسفانه در این محصول با ارزش، تقلبهای گستردهای مشاهده میشود که لزوم ارزیابیهای دقیق علمی را جهت کنترل کیفی آن ضروری میکند.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، افزود: «گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی» متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گرده شناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که بر روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق مینمایند، و در این راستا به نوآوریهای بسیاری هم دست یافتهاند. این گروه در حال حاضر با در دست داشتن تمام روشهای دقیق سنجشی قادر به تعیین محتوای شیمیایی، آنزیمی، گرده و میکروبی عسل بوده و خواص درمانی نمونههای عسل را نیز بخوبی مشخص میکنند.
مینایی با اشاره به ویژگیهای سنجش ساکارز ابداعی محققان دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اندازه گیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملاً دقیق است که مختص این آزمایشگاه بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری انجام نمیشود. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در بسیاری از آزمایشگاهها انجام میگیرد بسیار دقیقتر و سادهتر است. مقدار ساکارز در عسل مرغوب معمولاً کمتر از ۵ درصد است. البته مقدار ساکارز بستگی به نوع محل و گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است.
وی افزود: مثلاً عسل کُنار درصد بالای ساکارز (بیش از ۵ درصد) و عسل وحشی در صد پایینی از ساکارز دارد (کمتر از ۱ درصد). از طرفی درصد ساکارز میتواند نشان دهنده آن باشد که آیا زنبور از شهد تغذیه کرده است یا از شکر که این خود شاخصی برای تقلبی یا غیر تقلبی بودن عسل است. در این آزمایشگاه مقدار ساکارز عسل به روش آنزیمی اندازه گیری میشود که بسیار دقیقتر از روش هیدرولیز اسید است.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا