میرنیوز

۴۵هزار میلیارد تومان بار مالی بیماری های غیرواگیر در ایران

۴۵هزار میلیارد تومان بار مالی بیماری های غیرواگیر در ایران 5 سال پیش

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، روز شنبه در آیین تقدیر از دست اندرکاران بسیج ملی کنترل فشار خون در سالن همایش های رازی، گفت: این کمپین که به پیشنهاد و طراحی وزیر بهداشت صورت گرفت، برگ زرین دیگری را در کارنامه نظام سلامت کشور ثبت کرد.

وی با اشاره به اهمیت بیماری های غیرواگیر، افزود: سالانه بالغ بر ۳۰۰ هزار مرگ در کشور ما ناشی از بیماری های غیرواگیر است که ۷۶ درصد کل مرگ ها را تشکیل می دهد.

رئیسی ادامه داد: چهار بیماری دیابت، سرطان ها، قلبی و عروقی و مزمن تنفسی ۸۲ درصد از ۳۰۰ هزار مرگ یعنی کل مرگ های غیرواگیر را به خود اختصاص داده اند.

معاون وزیر بهداشت گفت: اگر با همین فرمان جلو برویم و سقف مداخلات را افزایش ندهیم ۳۹۰ هزار مرگِ دیگر به مرگ های قبلی بیماری های غیرواگیر افزوده شده و میزان آن تا سال ۲۰۴۰ در کشور به حدود ۸۰۰ هزار مرگ در سال خواهد رسید.

رئیسی بیان داشت: بر اساس آخرین بررسی های سازمان بهداشت جهانی که دو ماه پیش صورت گرفته است ۳ درصد تولید ناخالص ملی کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف بیماری های غیرواگیر می شود که بالغ بر ۴۵ هزار میلیارد تومان بار اقتصادی بیماری های غیرواگیر است.

وی ادامه داد: ۱۵ درصد احتمال مرگها پیش از سن ۷۰ سالگی در کشور مربوط به همان چهار بیماری دیابت، سرطان ها، قلبی و عروقی و مزمن تنفسی است.

معاون وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: سازمان بهداشت جهانی ۸۵ مداخله موثر را فهرست کرده که از این بین ۱۶ مداخله بعنوان موثرترین مداخلات نام برده شده که در بیماری های غیرواگیر شامل مصرف دخانیات، الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه NCD اطلاعات کامل شهرها و شهرستان های کشور را در اختیار داریم، گفت: در این زمینه ایران در منطقه بی نظیر است. حتی در سطح شهرها نیز آمار دقیق و جزیی بیماری های غیرواگیر و میزان شیوع آنها را در اختیار داریم.

رئیسی افزود: نظام ملی مراقبت در کشور بسیار تقویت شده و چهارمین نتایج پایش بیماری سرطان که از سال ۹۴ مطالعات آن آغاز شده تا پایان سال ۹۷ آماده ارائه است.‌ ایران تنها کشور منطقه است که آمار بیماری سرطان را در کشورش دارد.‌

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: به جز ۴ بیماری مهم غیرواگیر و ۴ عامل خطر بیماری که نام بردم، ۴ عامل خطر فیزیولوژیک شامل چاقی، اختلال چربی، اختلال قند خون و فشار خون بالا در شیوع بیماریهای غیرواگیر موثرند. البته به تازگی سازمان بهداشت جهانی بیماری روان و آلودگی هوا را نیز به بیماری ها و عوامل شیوع این بیماری ها افزوده است.

وی برنامه ادغام بیماری های غیرواگیر و NCD را در نظام شبکه مورد اشاره قرار داد و گفت: هم اکنون برنامه ایراپن در تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای جمعیتی ۵۰ هزار نفری در حال اجراست. از جمله این برنامه ها کنترل آسم است که در ۷ استان در حال انجام است. در حال حاضر کل نظام مراقبت در نظام شبکه کشور ادغام شده است.

رئیسی، سپس به اهمیت فشار خون برای برگزاری این بسیج ملی اشاره کرد و گفت: در کل جمعیت کشور ما ۳۰ درصد فشار خون شیوع دارد که این میزان در زنان ۲۸ درصد و در مردان ۲۵ درصد است. این بیماری ۹۷ هزار مرگ سالانه را رقم می زند.

معاون بهداشت در خصوص اهداف کلی بسیج ملی فشار خون نیز گفت:  هدف کلی این بود که فشار خون۲۰ میلیون نفر طی یکماه اندازه گیری شود و ۲ میلیون فشار خون بالا کشف کنیم و یک میلیون را تحت درمان قرار دهیم و ۵۰ درصد نیز پیامدهای فشار خون بالا را آگاهی بخشی کنیم. افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و زنان باردار نیز گروه هدف ما در این بسیج ملی بودند.

وی با اشاره به اینکه با مشارکت تمام معاونان، شورای راهبردی بسیج ملی فشار خون تشکیل شد، گفت: دو ویژگی مهم کمپین این بود که اولا حتی یک روز هم از برنامه عدول نکردیم. ثانیاً کل بسیج ملی کنترل فشار خون دیجیتالایز بود و در سطح روستا و شهر از کاغذ برای ثبت آن استفاده نشد.‌

معاون بهداشت ادامه داد: ۱۴ هزار ایستگاه موقت و در مجموع ۴۰ هزار ایستگاه ثابت و موقت با ۴۸ هزار سنجش‌گر اقدام به ثبت فشار خون کردند.

رئیسی افزود: آخرین نتایج به دست آمده این بود که ۳۰ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۳۷ نفر فشار خون‌شان ثبت شد. ۱۵ میلیون و ۱۲ هزار و ۶۹۳ نفر فشارشان طبیعی بود. ۳ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۵۱۳ نفر فشار بالا داشتند. فشار خون یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۱۸ نفر قبلاً در سامانه های ما ثبت شده بود و بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فشار خون جدید ثبت شد.

وی ادامه داد: بالغ بر ۸ میلیون نفر در این کمپین در معرض فشار خون سنجیده شدند که بسیار برای نظام سلامت این مساله مهم است. از این تعداد بالغ بر یک میلیون و ۳۲۳ هزار نفر دیابت و ۱۳۲ هزار نفر سابقه بیماری کلیوی داشتند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، یادآور شد: در این کمپین هدف فقط گرفتن فشار خون افراد نبود. دانشگاه های علوم پزشکی باید این طرح را پیگیری کنند کما اینکه در حال پیگیری هستند و تا پایان سال با اعلام فراخوان، دوباره باید فشار خون این افراد را اندازه گیری کنند.

وی افزود: طبق آخرین آمار تا ۴۸ ساعت قبل، بالغ بر ۷۵ درصد افراد کمپین دوباره فراخوان شده و فشار خون آنها توسط دانشگاه ها کنترل شده است. لذا مراقبت افراد بعد از کمپین در حال انجام است.

معاون بهداشت مصاحبه با ۵۱ هزار نفر از شرکت کنندگان در کمپین ملی کنترل فشار خون را به صورت رندوم مورد اشاره قرار داد و گفت: ۵۳ درصد این افراد زن و ۴۷ درصد مرد بودند. ۵۶ درصد این افراد توسط مراکز بهداشتی، درمانی در جریان این بسیج ملی قرار گرفته بودند. ۸۶ درصد از این افراد از کمپین رضایت داشتند. ۶۲ درصد نیز از آموزش هایی که دریافت کرده بودند راضی بودند که این ۱۲ درصد بیشتر از انتظار ۵۰ درصدیِ ما در این بخش بود.

وی به پیام قدردانی سازمان بهداشت جهانی از برگزاری بسیج ملی کنترل فشار خون اشاره کرد و گفت: از سازمان بهداشت جهانی خواستیم این کمپین را ارزیابی کند که آنها یک نماینده فرستادند و او نیز طی بررسی هایی  نتایج ارزشمند کمپین را به سازمان بهداشت جهانی گزارش کرد. مدیر منطقه ای امرو نیز در پیامی ضمن بررسی ویژگی های کمپین از اجرای این کمپین در کشور قدردانی کرد.

رئیسی در پایان با اعلام موثر بودن ۹۷ درصدی کمپین از نقطه نظر شرکت کنندگان بیان داشت: برای ما در این کمپین ، کار هر کس که حتی یک فشار خون را اندازه گیری کرده باشد، ارزشمند است اما برای انتخاب دانشگاه های برتر ۱۲ ملاک و برای انتخاب سازمان‌های همکارِ برتر از بین ۱۱ نهاد و سازمان که در بسیج همکاری کردند، نیز ۳ ملاک برای انتخاب برترین ها لحاظ شده است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»
3 ماه پیش
۲۷ مجله علمی دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی ابسکو (EBSCO) نمایه شدند.

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان
3 ماه پیش
رئیس بنیاد ملی نخبگان از آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از هنرمندان برجسته و اثرگذار کشور خبر داد.

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی
3 ماه پیش
یک مقام‌ مسئول در دانشگاه آزاد گفت: توسعه استارت‌اپ‌ها و کسب‌وکارهای خلاقانه، با در نظر گرفتن مردمی شدن آنها، منجر به توسعه اقتصاد مردمی می‌شود.

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی
3 ماه پیش
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه‌های  مختلف با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرارداد همکاری امضا کرد.

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی را منصوب کرد.

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵
3 ماه پیش
دانشگاه شریف در حوزه مهندسی و فناوری، نسبت به سال قبل که در جایگاه ۴۰۱ تا ۴۵۰ جهان قرار داشت، با ۱۵۰ پله صعود در رتبه ۲۹۲ قرار گرفته است.

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز
3 ماه پیش
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: صدای مشاور دانشجو ویژه تعطیلات نوروزی از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در کلیه روزها...

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه‌ای سرپرستان دانشگاه‌های یاسوج و شهر کرد را منصوب کرد.

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟
3 ماه پیش
مؤسس داروخانه جهادی گفت: گروه‌های جهادی در گوشه کنار کشور هر روزه برای رفع مشکلات مناطق محروم کشور تلاش می‌کنند، اما مردم در ایران همدل به جبهه مقاومت یاری ...

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت
3 ماه پیش
رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار اصلاح تعرفه خدمات دارویی شد که داروسازان در داروخانه ها ارائه می دهند.

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی
3 ماه پیش
آمارهای تازه از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال نشان می‌دهد که تاکنون ۳۸۸ نفر دچار آسیب شده‌اند و متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد
3 ماه پیش
وزیر بهداشت، با ارسال نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، ضوابط بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون
3 ماه پیش
با همکاری جدید میان شرکت گروه تولید گرافن و مرکز نوآوری باتری پیشرفت چشمگیر در توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون به دست می‌آید.

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند
3 ماه پیش
دبیر جشنواره کانون‌های علمی طلاب گفت: دومین جشنواره پژوهشی کانون‌های علمی طلاب واحدهای آموزشی برگزار شد.

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده
3 ماه پیش
کشف جدید دانشمندان در مبارزه با چاقی منجر به ارائه رویکرد نانوذره‌ای برای کاهش جذب چربی شده است که چشم‌انداز جدید در درمان چاقی ایجاد می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند
3 ماه پیش
در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵، ۹۰ گروه آموزشی از ۱۷ دانشگاه ایرانی در ۲۱ رشته موضوعی حضور دارند.

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان
3 ماه پیش
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال جاری، دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه...

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟
3 ماه پیش
طب سوزنی، روشی کهن برای کاهش درد و بهبود سلامت، امروزه به‌عنوان درمانی مکمل تحت نظر پزشکان استفاده می‌شود.

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان
3 ماه پیش
با پیوستن دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین، اراک و کوثر بجنورد، کتاب‌های فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان افزا...

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند
3 ماه پیش
اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان لیست مراکز آزمون زبان MSRT را اعلام کرد.

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت
3 ماه پیش
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، در نامه ای به وزارت امور خارجه، خواستار دعوت وزرای بهداشت و سفرای کشورهای همسایه و...، برای حضور در نمایشگاه بین ال...

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند
3 ماه پیش
یک استارت آپ برای مکان یابی و مسیریابی خودرو هوش مصنوعی را جایگزین جی پی اس می کند.

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد
3 ماه پیش
فعالیت سامانه‌های مختلف ایرانداک تا پایان سال ۱۴۰۳ متوقف شد.

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟
3 ماه پیش
سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره مکمل‌های غذایی گفت: هیچ مکملی به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور معجزه‌آسا باعث جوان‌سازی پوس...

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد
3 ماه پیش
سازمان امور دانشجویان نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور را اعلام کرد.

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید
3 ماه پیش
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه در سال جدید گفت: این منابع در سال جدید افزایش پیدا کرد که نیازی به اختصاص درآمد...

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد
3 ماه پیش
مصرف برخی از داروها پیش از رانندگی، به دلیل اثرگذاری روی هوشیاری، توصیه نمی‌شود. بنابراین نیاز است اثرات جانبی داروهای مصرفی را جدی بگیرید.

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم
3 ماه پیش
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در نشست پایان سال به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت و مسائل و مشکلات جامعه پزشکی کشور پرداخت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)