میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیو اطلس، ایده تولید گوشت آزمایشگاهی با استفاده از سلولهای بنیادی حیوانات مختلف تازه نیست، اما در سالهای اخیر برای بهینه سازی این روش تلاش شده است تا میزان کشتار حیوانات کاهش یابد و هزینههای تولید گوشت نیز کمتر شود.
مهمترین نقطه ضعف این روش جدید عدم تشکیل بسیاری از اعضای پیچیده گوشت طبیعی در گوشت آزمایشگاهی است که از جمله آنها میتوان به بافتهای متنوع، عضلات و غیره اشاره کرد. همچنین طعم و مزه این گوشت با گوشت طبیعی فاصله دارد.
علیرضا شاهین شمس آبادی دانشجوی دکتری رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه مک مستر کانادا و همکار وی روشی را برای پرورش بافتهای متنوع در گوشت آزمایشگاهی ابداع کردهاند که مبتنی بر تولید صفحات متشکل از سلولهای مختلف در یک محیط مغذی است. سلولهای این صفحات پس از قرار گرفتن بر روی هم به تدریج رشد کرده، یکدیگر را تکمیل میکنند و بافتی نسبتاً کامل از گوشت را به وجود میآورند.
با استفاده از این فناوری گوشت تولیدی دارای اجزایی مشابه با گوشت واقعی اعم از چربی و بافتهای دیگر خواهد بود. کشت این ورقهای گوشتی در چند روز انجام شده و قرار دادن آنها بر روی یکدیگر نیز به چند ساعت زمان نیاز دارد. از این روش برای تولید بافتهای گوشتی بدن موش و خرگوش به طور آزمایشی با موفقیت استفاده شده و قرار است حیوانات دیگری مانند مرغ و گاو و غیره نیز مورد بررسی قرار بگیرند.
به گفته علیرضا شاهین شمس آبادی، گوشتی که بدین شیوه تولید شده طعم و مزه و ظاهری بسیار شبیه به گوشت واقعی دارد و قرار است یک استارت اپ برای بازاریابی این گوشت جدید و تولید انبوه آن تأسیس شود.
منبع : خبرگزاری مهر
ورزش احتمال شکست سرطان را افزایش میدهد
پیشگیری نقش کلیدی در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد
ارتباط چربی شکم با بیماری پوستی پسوریازیس
اعلام شرایط قیمت گذاری تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی
پلاسما؛ از اهدای داوطلبانه تا فروش داروها
آتش سوزی در بیمارستان قلب شهید رجایی؛ دستگیری فرد متخلف
نظام پزشکی اسامی افراد مداخله گر در امور پزشکی را اعلام کرد
خبرگزاری مهر و انجمن اهدای عضو ایرانیان تفاهمنامه امضا کردند
پرستاران از «پرستاری» فرار میکنند
تصادف شدید اتوبوس و کامیون در محور جاجرود
خودکفایی ایران در تولید کیسه خون و تجهیزات انتقال خون
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت بازسازی بیمارستان بهارلو
انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟
توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا
معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلقوخو
خواص درمانی زیتون را بشناسیم؛ پیشگیری از سرطان و سکته مغزی
کاهش موالید یک زنگ خطر جدی برای کشور است
استقرار آزمایشی دستگاه پرتودهی پیشرفته در سازمان انتقال خون ایران
آغاز طرح ملی پوشش همگانی بیمه سلامت
با خوردن این میوه افسرده نمیشوید
انتشار فهرست مداخله گران درمان؛ زنگ هشدار برای سلامت عمومی
اهمیت صنعت گیاهان دارویی در رشد اقتصادی کشور
چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیشبینی کنیم؟
مراقب سکته قلبی خاموش باشید
تغذیه؛ نسخهای برای سلامتی یا تجویزی برای بیماری؟
خطر گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی
اجرای طرح ملی «مهر شفا» در غرب تهران
کاهش وزن در میانسالی میتواند به طول عمر بیفزاید
سایه بحران ناباروری بر آینده ایران؛ کلید مقابله با چالش جمعیتی چیست؟
۷ درصد تولید ناخالص ملی ما در تصادفات پودر میشود