میرنیوز

کمبود هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی/ محدودیت وزارت بهداشت در سربازی اعضای هیئت علمی

کمبود هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی/ محدودیت وزارت بهداشت در سربازی اعضای هیئت علمی 4 سال پیش

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی و پرسش و پاسخ معاون آموزشی وزارت بهداشت با اعضای هیئت علمی دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست مجازی دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر سید علی حسینی رئیس مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت و دکتر حسین قنبری عضو شورای مشاوران و مدیر روابط عمومی معاونت آموزشی به بیان دیدگاهها و اقدامات انجام شده در حوزه امور هیئت علمی پرداختند. 

مدیران همزمان به پرسش های اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور پاسخ دادند. این نشست به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر سیدعلی حسینی رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت درباره آئیین نامه ارتقاء که از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این آئین نامه حتماً باید با هماهنگی وزارت علوم و در چارچوب مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام شود. ضمن اینکه آئین نامه ارتقاء وزارت بهداشت نمی تواند با وزارت علوم مشابه باشد چون اگرچه در آموزش و پژوهش مشابه هستیم اما ویژگی های متفاوتی در قسمت های بالینی داریم.

حسینی افزود: هیئت ممیزه مرکزی وزارت بهداشت برای دانشکده ها و دانشگاه هایی که تحصیلات تکمیلی ندارند مصوب کرد که موضوع الزام به داشتن پایان نامه تقلیل یابد اما لازم است اعضای هیات علمی، حداقل هایی را در هدایت پایان نامه ها و دروس داشته باشند و لازم است با ضوابطی این کار را ساماندهی کنیم. در این باره به دانشگاهها مجوز لازم داده شده است.

وی گفت در رابطه با شورای صنفی اساتید، نگاه کلی ما نگاه مثبتی است و تمایل داریم این اتفاق رخ بدهد لذا با هماهنگی لازم با دفتر اداره کل حقوقی وزارت بهداشت این کار انجام  شده و  وزارت بهداشت برای اولین بار در کشور این کار را انجام می‌دهد تا مجوز شورای صنفی اساتید را  کسب کند.

رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت گفت: در مورد مسائل حقوقی و پرداخت ها در طول یکسال گذشته تلاش‌های زیادی در شورای معاونت، دفتر وزارتی و شورای مدیران معاونت انجام شد و در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه هفته گذشته وزیر بهداشت، مصوبه هیئت امنای دانشگاه‌ها را امضا کردند و امیدواریم به زودی این ترمیم انجام شود. 

وی افزود: ولی واقعیت این است که برای اعضای هیئت علمی در وزارت بهداشت با این همه مسئولیت زیادی که به عهده دارند این میزان حقوق کافی نیست و امیدواریم که همه مسئولان در رده های مختلف کشور به این مسئله توجه داشته باشند و همکاری لازم را داشته باشند.

حسینی یادآور شد: در خصوص کارشناسان ارشد، وجوه تمام وقتی و تمام وقتی جغرافیایی برای مربیان را هم به مناطق آمایشی واگذار کردیم و هیئت امنای دانشگاه ها مصوبه دارند که از ۷۰ درصد تا ۹۰ درصد اجازه بدهند مربیان در قالب تمام وقتی جغرافیایی قرار بگیرند.

وی تاکید کرد:حق و حقوق عام خدمات کشوری، مشمول هیات امنا نیز می شود و اگر این مسائل در دانشگاهی وجود ندارد می توان از لحاظ حقوقی پیگیری کرد. ضمن اینکه موضوع حق التدریس، دغدغه همه دانشگاه ها است و باید مدیریت در دانشگاه‌ها به گونه‌ای باشد که بتوانند این پرداخت‌های نیروهای حق التدریس را انجام بدهند.

رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت با بیان اینکه دستور وزارت بهداشت این است که  اعضای هیئت علمی در بدو خدمت، تمام وقت جغرافیایی بشوند گفت: متاسفانه گزارش هایی وجود دارد که شروع خدمت اعضای هیئت علمی بالینی را به تمام وقت جغرافیایی نبودن منوط می‌کنند و در این مسئله تعارض وجود دارد. 

وی گفت: در حالی که حدود ۶۰ درصد از اعضای هیئت علمی ما از نوع بالینی هستند و یکی از چالش های جدی ما در جذب هیئت علمی همین گروه به دلیل تناقض در آیین نامه‌ها و درخواست‌های متقاضیان جذب است و این موضوع به لحاظ کمی و کیفی به نفع ما و اموزش علوم پزشکی کشور نیست.

 حسینی خاطرنشان کرد: خرید تعهدات در مقطع دکتری تخصصی و ارشد با راهکارهایی که در حوزه معاونت آموزشی طراحی شده و هماهنگی با هیات عالی تعهدات در وزارتخانه شروع شده و به غیر از رشته هایی که به آنها نیاز مبرم وجود دارد در حال انجام است. دانشگاه‌ها در یک چهارچوب قانونمند باید آن را عملی کنند. همچنین دستورالعمل و شیوه پرداخت نیز به تصویب هیئت عالی رسیده و برای دانشگاه‌ها ارسال شده است.

وی درباره جذب و تامین هیئت علمی افزود: باید در هر سطح و جایگاهی از سازمان امور استخدامی حتماً مجوز جذب هیئت علمی دریافت کنیم و بودجه آن را سازمان برنامه و بودجه بپذیرد و تامین کند، بنابراین مشکل اصلی کسب مجوز است.

رئیس مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت اضافه کرد: تسهیلات وام بانکی در اختیار وزارت بهداشت نیست و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی فقط اعضای رسمی هیئت علمی را مشمول می دانستند که با تلاش توانستیم پیمانی ها را نیز مشمول این قانون کنیم.

وی درباره بحث سربازی برخی از اعضای هیئت علمی گفت: ستاد مشترک نیروهای مسلح به وزارت بهداشت اعلام کرده است که وزارتین و دستگاه ها به هیچ وجه پس از پایان دوره ضرورت، امکان تحویل کارت پایان خدمت به متقاضی را ندارند لذا ما پس از دوره ضرورت تنها اجازه داریم درخواست کارت پایان خدمت بکنیم و در وزارتخانه نگه داریم و پس از تعهد ۴۸ ماهه به متقاضیان تحویل داده شود.

حسینی درباره بورسیه ها  و مسائل آنها گفت: این مسئله در دستور کار هیئت مرکزی جذب است و وزارت بهداشت چند دسته بورسیه دارد و این در حالی است که دانشگاه‌ها حاضر به جذب آنها نیستند. ما در وزارت بهداشت ۲۴۰ هزار دانشجو داریم که بر اساس قانون برنامه ششم باید ۲۴ هزار استاد پیمانی و رسمی داشته باشیم و این در حالی است که ۱۳ هزار نفر استاد داریم و این کمبود به دلیل وجود محدودیت هایی است که برای وزارت بهداشت وجود دارد.

وی درباره اساتید بازنشستگان گفت: موضوع بازنشستگان دغدغه همه مسئولین است و درخواست شده که سقف سنوات هیئت علمی بازنشستگی نباید دچار محدودیت باشد لذا باید از ظرفیت هیئت امناها استفاده کرد تا  اساتیدی که سالیان سال برای این کشور زحمت کشیدن دچار مشکل نشوند.

رئیس مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت در خصوص فعالیت هیئت ممیزه دانشگاه ها گفت: هیئت ممیزه خارج از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی تواند عمل کند اما به غیر از اصول در مواردی اجازه داده شده که شیوه نامه های داخلی تدوین شود. از همین رو زمان تصویب ارتقاء یک عضو هیئت علمی موضوعی است که در دستورالعمل آمده و از زمان تایید هیئت ممیزه دانشگاه یا هیئت ممیزه مرکزی  محاسبه می شود.

وی تشکیل اداره رفاه هیئت علمی را پیشنهاد خوبی دانست و یادآور شد: این اداره در ستاد وزارت بهداشت وجود دارد و دانشگاه‌ها نیز می‌توانند راسا برای ایجاد آن اقدام کنند.

حسینی در رابطه با نقل و انتقال اعضای هیئت علمی نیز گفت: طبق ماده ۱۲۲ آیین نامه اداری استخدامی اعضای هیئت علمی، نقل و انتقال اعضای هیئت علمی منوط به موافقت دانشگاه مبدا و مقصد است.

 وی درباره آیین نامه بالینی پرستاری برای اعضای هیئت علمی گفت: این آئین نامه و شیوه نامه آن تنظیم شده و نقش هیئت علمی و همکار پرستار و سوپروایزر در این آیین نامه تدوین شده است لذا لازم است با وفاق آموزش پرستاری در حالت تئوری و بالینی ارتقا یابد.

رئیس مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت اظهار داشت: در مورد سرباز هیئت علمی نیز وزارت بهداشت بسیار تمایل دارد رتبه های برتر را جذب کند اما ستاد مشترک نیروهای مسلح باید اجازه بدهد، اولویت دانشگاه ها را در نظر بگیریم و توزیع کشوری را نیز مد نظر قرار دهیم.

وی در زمینه اعضای هیئت علمی پژوهشی دانشگاه ها گفت با توجه به اینکه عملکرد اعضای هیئت علمی بر اساس نیازهای دانشگاه‌هاست وزارت بهداشت در مورد اینکه عضو هیئت علمی آموزشی باشد یا پژوهشی و حتی در مجوزها هم دخالتی ندارد و دانشگاه‌ها می‌توانند در هر حوزه‌ای که صلاح می دانند افراد را استفاده کنند و ارتقاء پایه و مرتبه را مدیریت کنند.

حسینی از اعلام فراخوان تا پایان سال خبر داد و گفت: چند علاقمندی و اعلام نیاز را تا پایان سال خواهیم داشت تا بتوانیم جوانان را جذب کنیم و امیدواریم همه به ما کمک بکنند که بتوانیم این کار را انجام دهیم اما از طرفی هم به تجربه و وجود پیشکسوتان نیاز است.

وی درباره سختی کار برخی حیطه ها گفت: کمیته‌ای در حوزه معاونت توسعه وزارت بهداشت وجود دارد که باید همه ویژگی‌های سختی کار را با سازمان برنامه و بودجه بررسی کند تا وارد چارچوب سختی کار شود.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»
3 ماه پیش
۲۷ مجله علمی دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی ابسکو (EBSCO) نمایه شدند.

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان
3 ماه پیش
رئیس بنیاد ملی نخبگان از آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از هنرمندان برجسته و اثرگذار کشور خبر داد.

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی
3 ماه پیش
یک مقام‌ مسئول در دانشگاه آزاد گفت: توسعه استارت‌اپ‌ها و کسب‌وکارهای خلاقانه، با در نظر گرفتن مردمی شدن آنها، منجر به توسعه اقتصاد مردمی می‌شود.

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی
3 ماه پیش
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه‌های  مختلف با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرارداد همکاری امضا کرد.

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی را منصوب کرد.

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵
3 ماه پیش
دانشگاه شریف در حوزه مهندسی و فناوری، نسبت به سال قبل که در جایگاه ۴۰۱ تا ۴۵۰ جهان قرار داشت، با ۱۵۰ پله صعود در رتبه ۲۹۲ قرار گرفته است.

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز
3 ماه پیش
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: صدای مشاور دانشجو ویژه تعطیلات نوروزی از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در کلیه روزها...

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه‌ای سرپرستان دانشگاه‌های یاسوج و شهر کرد را منصوب کرد.

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟
3 ماه پیش
مؤسس داروخانه جهادی گفت: گروه‌های جهادی در گوشه کنار کشور هر روزه برای رفع مشکلات مناطق محروم کشور تلاش می‌کنند، اما مردم در ایران همدل به جبهه مقاومت یاری ...

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت
3 ماه پیش
رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار اصلاح تعرفه خدمات دارویی شد که داروسازان در داروخانه ها ارائه می دهند.

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی
3 ماه پیش
آمارهای تازه از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال نشان می‌دهد که تاکنون ۳۸۸ نفر دچار آسیب شده‌اند و متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد
3 ماه پیش
وزیر بهداشت، با ارسال نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، ضوابط بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون
3 ماه پیش
با همکاری جدید میان شرکت گروه تولید گرافن و مرکز نوآوری باتری پیشرفت چشمگیر در توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون به دست می‌آید.

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند
3 ماه پیش
دبیر جشنواره کانون‌های علمی طلاب گفت: دومین جشنواره پژوهشی کانون‌های علمی طلاب واحدهای آموزشی برگزار شد.

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده
3 ماه پیش
کشف جدید دانشمندان در مبارزه با چاقی منجر به ارائه رویکرد نانوذره‌ای برای کاهش جذب چربی شده است که چشم‌انداز جدید در درمان چاقی ایجاد می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند
3 ماه پیش
در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵، ۹۰ گروه آموزشی از ۱۷ دانشگاه ایرانی در ۲۱ رشته موضوعی حضور دارند.

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان
3 ماه پیش
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال جاری، دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه...

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟
3 ماه پیش
طب سوزنی، روشی کهن برای کاهش درد و بهبود سلامت، امروزه به‌عنوان درمانی مکمل تحت نظر پزشکان استفاده می‌شود.

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان
3 ماه پیش
با پیوستن دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین، اراک و کوثر بجنورد، کتاب‌های فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان افزا...

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند
3 ماه پیش
اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان لیست مراکز آزمون زبان MSRT را اعلام کرد.

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت
3 ماه پیش
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، در نامه ای به وزارت امور خارجه، خواستار دعوت وزرای بهداشت و سفرای کشورهای همسایه و...، برای حضور در نمایشگاه بین ال...

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند
3 ماه پیش
یک استارت آپ برای مکان یابی و مسیریابی خودرو هوش مصنوعی را جایگزین جی پی اس می کند.

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد
3 ماه پیش
فعالیت سامانه‌های مختلف ایرانداک تا پایان سال ۱۴۰۳ متوقف شد.

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟
3 ماه پیش
سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره مکمل‌های غذایی گفت: هیچ مکملی به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور معجزه‌آسا باعث جوان‌سازی پوس...

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد
3 ماه پیش
سازمان امور دانشجویان نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور را اعلام کرد.

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید
3 ماه پیش
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه در سال جدید گفت: این منابع در سال جدید افزایش پیدا کرد که نیازی به اختصاص درآمد...

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد
3 ماه پیش
مصرف برخی از داروها پیش از رانندگی، به دلیل اثرگذاری روی هوشیاری، توصیه نمی‌شود. بنابراین نیاز است اثرات جانبی داروهای مصرفی را جدی بگیرید.

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم
3 ماه پیش
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در نشست پایان سال به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت و مسائل و مشکلات جامعه پزشکی کشور پرداخت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)