میرنیوز

فضای مجازی صحنه جدید مقابله بادشمنان است/در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات ۳۰درصد از قانون عقب هستیم

فضای مجازی صحنه جدید مقابله بادشمنان است/در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات ۳۰درصد از قانون عقب هستیم 5 سال پیش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، رسول جلیلی در برنامه گفت و گوی ویژه شبکه دو سیما با بیان اینکه بر اساس قانون باید تاکنون ۸۰ درصد شبکه ملی اطلاعات راه اندازی می‌شد، اما اکنون ۵۰ درصد کار انجام شده است.

وی گفت: در شاخص‌های ارزیابی شبکه ملی اطلاعات اختلاف وجود دارد، زیرا مجری می‌خواهد آمار بهتری ارائه دهد، اما ناظران با دقت بیشتری آمار می‌دهند بنابراین ناظران عدد تحقق شبکه ملی اطلاعات را ۳۰ تا ۳۵ درصد و مجریان ۶۰ تا ۷۰ درصد اعلام می‌کنند.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی افزود: کاربران این شبکه نیز به دلیل مقایسه شبکه ملی اطلاعات کشورمان با دیگر شهرهای دنیا آن را ضعیف می‌دانند.

جلیلی با بیان اینکه فضای مجازی صحنه جدید مقابله ما با دشمنان است اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات در لایه زیرساخت ارتباطی وضع قابل قبولی دارد، اما در بحث زیرساخت اطلاعاتی، چون مرکز داده نداریم نمی‌توانیم از نظر تعرفه و کیفیت با خدمات کشورهای دیگر رقابت کنیم.

وی گفت: باید برای ایجاد زیرساخت‌ها و مرکز داده و تعرفه‌ها یارانه بدهیم.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه در لایه خدمات کاربردی کمترین پیشرفت را داریم افزود: بسته‌های اطلاعاتی مان را به خارج می‌فرستیم و هزینه‌های ارسال و دریافت آن را می‌پردازیم.

جلیلی گفت: هزینه زیرساخت‌های خدمات پایه را باید دولت بدهد و با پرداخت تسهیلات پنج میلیارد تومانی از آن‌ها حمایت کنند.

وی افزود: اگر در این عرصه چرخه اقتصادی ایجاد شود و واردات گران و از صادرات پهنای باند و محتوا حمایت شود سرمایه گذاران برای ایجاد مرکز داده وارد خواهند شد.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: در گذشته برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اراده‌ای وجود نداشت، اما اکنون این اراده به ویژه پس از نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به رئیس جمهور در سال گذشته ایجاد شده و روند کار سرعت یافته است.

جلیلی با بیان اینکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات پهنای باند ارزان می‌شود افزود: با این حرف که برخی با واسطه گری با ایجاد شبکه ملی اطلاعات مقابله می‌کنند مخالف هستم.

وی گفت: حملات سایبری ممکن است از داخل کشور یا خارج انجام شود، زیرا شبکه ملی اطلاعات به اینترنت وصل است و بر این اساس امکان حمله از خارج کشور نیز وجود دارد، اما بودن یا نبودن شبکه ملی اطلاعات ربطی به حمله‌های سایبری ندارد.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی افزود: اگر دستگاهی هوشیار نباشد و از نرم افزارهای مقابله با حملات سایبری استفاده نکند هر زمانی ممکن است این حملات به آن دستگاه آسیب برساند.

جلیلی گفت: اگر نسل چهار اینترنت خوب داشته باشیم مشکلات چند سال آینده ما در این زمینه رفع می‌شود، زیرا ما کشور در حال توسعه هستیم و این کیفیت برای شرایط کنونی ما کافی است.

وی با بیان اینکه نباید خود را با آمریکا یا چین مقایسه کنیم افزود: اگر در عرصه فضای مجازی توجیه اقتصادی وجود داشته باشد بخش خصوصی برای سرمایه گذاری وارد و مشکلات حل می‌شود.

ابوالفضل روحانی معاون راهبری، فنی مرکز ملی فضای مجازی نیز در این برنامه گفت: در حوزه شبکه ملی اطلاعات کارها در حوزه کلان طرح‌ها و ریز طرح‌ها مشخص و بررسی شده است و برای مشخص شدن میزان راه اندازی این شبکه باید به این اسناد رجوع شود.

وی افزود: بر اساس گزارش ناظر اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات تا آخر شهریور امسال ۲۵ درصد این شبکه راه اندازی شده است.

روحانی گفت: البته ممکن است برخی کارها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده باشد که تاکنون گزارش آن به مرکز ملی فضای مجازی نرسیده است.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی افزود: اگر بخواهیم از شبکه ملی اطلاعات به خوبی استفاده کنیم باید خدمات خود از جمله پیام رسان‌های ملی و جویشگرهای ملی را روی آن راه اندازی کنیم.

وی گفت: برای موفق شدن این خدمات نیازمند حمایت خوب از آن‌ها و فرهنگ سازی در میان مردم برای استفاده از این نرم افزارهای ملی هستیم.

روحانی افزود: اگر پیام رسان‌ها و جویشگرهای داخلی را در رقابت ناجوانمردانه با مشابه خارجی آن‌ها قرار دهیم نمی‌توانند رقابت کنند.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه ترافیک اینترنت هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل می‌کند و مردم پول آن را می‌پردازند گفت: لزومی ندارد برای ترافیک و اطلاعات داخلی کشور هزینه دهیم.

وی درباره واسطه گری در عرصه اینترنت افزود: ممکن است تخلفی وجود داشته باشد، اما نمی‌پذیریم که مجموعه‌ای ساختار یافته در حال مقابله با شبکه ملی اطلاعات باشد.

روحانی گفت: پس از ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته کار برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به شدت سرعت گرفته است.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی افزود: البته به روند کار گله داریم، زیرا این سرعت باید از سال ۹۳ و ۹۴ آغاز می‌شد.

وی گفت: سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات کار بسیار بزرگی است و ما با طرح پیچیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنیم.

روحانی افزود: شبکه ملی اطلاعات برای صیانت از اطلاعات ملی است، اما اگر کشوری بخواهد به ما حمله سایبری کند این ربطی به شبکه ملی اطلاعات ندارد.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی گفت: برای شبکه ملی اطلاعات مصوب کردیم هزینه ترافیک داخلی یک دوم خارجی باشد و همه اپراتورهای داخلی آن را رعایت کنند.

وی افزود: البته تعرفه باید به سمت یک سوم یا یک چهارم تعرفه خارجی برود تا مردم از شبکه داخلی استفاده کنند.

روحانی گفت: شبکه ملی اطلاعات سکویی برای استفاده شبکه‌های ملی مانند شبکه شاد است که از این عرصه استفاده می‌کنند.

معاون راهبری فنی مرکز ملی فضای مجازی افزود: برای راه اندازی شبکه‌های داخلی نیازمند نرم افزار و طراحی خوب آن‌ها هستیم.

وی گفت: برای شبکه ملی اطلاعات باید الگوی کسب و کار تعریف کنیم که سرمایه‌ها برای تولید خدمات وارد این شبکه شوند.

حسین نوری خواه کارشناس فضای مجازی نیز در این برنامه گفت: شبکه ملی اطلاعات همپای تحولات جهانی نیست و طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات حتی اگر محقق شود در شرایط رقابتی قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: اکنون به عنوان نمونه حد تأخیر در دنیا یک میلی ثانیه، اما در کشورمان ۳۰ میلی ثانیه هدف گذاری شده است و این مسئله را در زمینه‌های دیگر نیز می‌بینیم.

نوری خواه گفت: برای پیشرفت و به روز شدن شبکه ملی اطلاعات بر اساس آنچه که در تحولات جهانی بروز می‌کند باید بخش خصوصی وارد صحنه شود.

مسلم معین کارشناس فضای مجازی نیز در این برنامه گفت: محقق نشدن شبکه ملی اطلاعات به دلیل نبودن اراده است.

وی با بیان اینکه برخی اراده‌ها در مقابل شبکه ملی اطلاعات در کشور هستند افزود: سوال این است که چه کسانی با ارزانی اینترنت و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات مخالفند.

معین گفت: به دلیل راه اندازی نشدن کامل شبکه ملی اطلاعات برخی شرکت‌ها با دلالی و واسطه گری پول زیادی به دست می‌آورند تا سخن از شبکه ملی اطلاعات می‌شود به مردم می‌گویند شبکه ملی اطلاعات نوعی فیلترینگ است و بر این اساس نیز طرح مجلس شورای اسلامی که بساط فیلترینگ را در کشور جمع کرد به عنوان طرحی فیلتر کردن اینترنت معرفی کردند.

کارشناس فضای مجازی افزود: این شرکت‌ها خود را نماینده مردم معرفی می‌کنند و می‌گویند مردم از پلتفرم‌های داخلی استفاده نمی‌کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

کانون هموفیلی حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

کانون هموفیلی حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
2 ساعت پیش
کانون هموفیلی ایران، با صدور بیانیه‌ای حملات نظامی رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد.

تشکیل ستاد تدابیر ویژه تأمین و توزیع تجهیزات پزشکی

تشکیل ستاد تدابیر ویژه تأمین و توزیع تجهیزات پزشکی
2 ساعت پیش
مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، از تشکیل کارگروه‌های تخصصی و استمرار جلسات روزانه برای تأمین اقلام مورد نیاز مراکز درمانی کشور خبر داد.

امکان خروج دانشجویان خارجی از کشور فراهم‌ شد

امکان خروج دانشجویان خارجی از کشور فراهم‌ شد
2 ساعت پیش
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان خارجی می توانند با در دست داشتن گذرنامه و مراجعه به ایستگاه های مرزی زمینی از کشور خارج شوند.

اقدام جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی در حمله به مراکز درمانی تهران

اقدام جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی در حمله به مراکز درمانی تهران
4 ساعت پیش
در پی حملات اخیر موشک‌ها و پهپادهای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف پایتخت، بخشی از یکی از پهپادهای متخاصم منهدم شده به بیمارستان کودکان حکیم وابسته به دانشگاه...

شهادت دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی

شهادت دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
5 ساعت پیش
شهادت دانشجوی مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت در پی حمله رژیم صهیونیستی را تسلیت می گوییم.

خدمت‌رسانی به بیش از ۸۰۰ مصدوم در کشور؛ ترخیص ۲۳۰ نفر

خدمت‌رسانی به بیش از ۸۰۰ مصدوم در کشور؛ ترخیص ۲۳۰ نفر
6 ساعت پیش
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: بیمارستان‌ها در سراسر کشور تاکنون به بیش از ۸۰۰ مصدوم که اغلب زنان، کودکان و غیرنظامی‌اند خدمات داده‌اند.

حمله به بیمارستان‌ها، نقض آشکار حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی

حمله به بیمارستان‌ها، نقض آشکار حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی
6 ساعت پیش
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با وجود ادعای مقامات صهیونیستی مبنی بر هدف قرار ندادن غیرنظامیان، شواهد میدانی حاکی از آن است که ساختمان‌های مسکو...

امتحانات دانشگاه علمی کاربردی با یک‌هفته تأخیر برگزار می شود

امتحانات دانشگاه علمی کاربردی با یک‌هفته تأخیر برگزار می شود
6 ساعت پیش
کلیه امتحانات پایان نیمسال دوم سال تحصیلی جاری مراکز آموزشی تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با یک هفته تاخیر از تاریخ ۳۱ خرداد برگزار می‌شود.

حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان کودکان تهران

حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان کودکان تهران
6 ساعت پیش
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از اصابت پر تابه‌های رژیم منحوس صهیونی به بیمارستان کودکان حکیم در تهران خبر داد.

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
7 ساعت پیش
مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در محکومیت اقدام تروریستی امروز رژیم صهیونیستی بیانیه ای صادر کرد.

پیام تسلیت معاون علمی رئیس‌جمهور در پی شهادت یکی از اعضای معاونت علمی

پیام تسلیت معاون علمی رئیس‌جمهور در پی شهادت یکی از اعضای معاونت علمی
7 ساعت پیش
معاون علمی رئیس‌جمهور در پی شهادت یکی از اعضای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان طی پیامی حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به اماکن مسکونی کشور را محکوم کرد.

تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری آزمون‌های پیش‌کارورزی و فلوشیپ تا فردا

تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری آزمون‌های پیش‌کارورزی و فلوشیپ تا فردا
7 ساعت پیش
معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد: تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری آزمون‌های پیش‌کارورزی و فلوشیپ تا فردا پیش از ظهر اعلام خواهد شد.

در آینده اولین قربانیان اسرائیل اروپائی ها خواهند بود

در آینده اولین قربانیان اسرائیل  اروپائی ها خواهند بود
7 ساعت پیش
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در یادداشتی گفت: کوتاهی دولت ها در مقابله با اسرائیل غاصب، این رژیم را تبدیل به آپارتاید جدیدی کرده است که در آینده اولی...

گوگل جستجوی اینترنتی را به محاوره تبدیل می کند

گوگل جستجوی اینترنتی را به محاوره تبدیل می کند
8 ساعت پیش
گوگل از روز جمعه به افراد اجازه می‌دهد با استفاده از هوش مصنوعی مولد خلاصه‌ای گفتاری از نتایج جستجوها فراهم و درحقیقت جستجوهای آنلاین را به محاوره تبدیل کنند.

نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر روزهای ۵ و ۶ تیر برگزار می‌شود

نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر روزهای ۵ و ۶ تیر برگزار می‌شود
8 ساعت پیش
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تأکید بر انجام برنامه‌‎ریزی های لازم جهت برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ گفت: نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر در ۵ و ۶ تیر...

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
8 ساعت پیش
مرکز هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در محکومیت اقدام تروریستی امروز رژیم صهیونیستی بیانیه ای صادر کرد.

همبستگی بی‌نظیر جامعه پزشکی در پی پاسخ مقتدرانه به رژیم صهیونیستی

همبستگی بی‌نظیر جامعه پزشکی در پی پاسخ مقتدرانه به رژیم صهیونیستی
8 ساعت پیش
در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی و واکنش مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران، جامعه پزشکی کشور با حضوری به‌موقع، هماهنگ و همدلانه، نقش پررنگی در پشتیبانی از سیاست‌ها...

سکوت در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی به معنی تشویق تروریسم دولتی است

سکوت در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی به معنی تشویق تروریسم دولتی است
8 ساعت پیش
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در واکنش به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی و شهادت جمعی از سرداران، دانشمندان و مردم بیگناه کشورمان بیانیه‌ای نوشت.

۷۰ درصد جامعه پرستاری را بانوان تشکیل می‌دهند

۷۰ درصد جامعه پرستاری را بانوان تشکیل می‌دهند
8 ساعت پیش
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: ۷۰ درصد جامعه پرستاری کشور را بانوان تشکیل می‌دهند.

آخرین وضعیت مجروحان بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) اعلام شد

آخرین وضعیت مجروحان بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) اعلام شد
9 ساعت پیش
در پی حمله بامدادی اسرائیل به ایران، بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران با بسیج کامل نیروها و امکانات، برای پذیرش و درمان مجروحان در حالت آماده‌باش قرار ...

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
9 ساعت پیش
آخرین وضعیت برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی دانشگاه ها و دانشکده ها اعلام شد.

برگزاری نمایشگاه الکامپ ۲۸ به تعویق افتاد

برگزاری نمایشگاه الکامپ ۲۸ به تعویق افتاد
10 ساعت پیش
به‌دلیل شرایط خاص کشور نمایشگاه الکامپ که قرار بود از ۲۷ خرداد ماه آغاز شود به زمان دیگری موکول شد.

جزئیات پذیرش دوره مجازی کارشناسی ارشد «علوم قرآنی و حدیث در سلامت»

جزئیات پذیرش دوره مجازی کارشناسی ارشد «علوم قرآنی و حدیث در سلامت»
10 ساعت پیش
فراخوان پذیرش دانشجو در دوره مجازی رشته علوم قرآنی و حدیث در سلامت دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام شد.

آمادگی ۱۰۰ درصدی مراکز بهداشتی در پی تحولات اخیر

آمادگی ۱۰۰ درصدی مراکز بهداشتی در پی تحولات اخیر
10 ساعت پیش
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از آمادگی کامل شبکه‌های بهداشت سراسر کشور برای خدمات‌رسانی در شرایط بحرانی خبر داد.

درخواست وزیر علوم از دانشگاهیان جهان؛ حمله به نهاد علم را محکوم کنید

درخواست وزیر علوم از دانشگاهیان جهان؛ حمله به نهاد علم را محکوم کنید
10 ساعت پیش
وزیر علوم گفت: از همه دانشگاهیان آزاده جهان تقاضا می کنم این حمله ددمنشانه به نهاد علم را محکوم کنند.

بدخوابی نشانه مشکلات مغزی پس از سکته مغزی خفیف است

بدخوابی نشانه مشکلات مغزی پس از سکته مغزی خفیف است
11 ساعت پیش
یک مطالعه جدید می‌گوید مشکل در خوابیدن پس از سکته مغزی خفیف می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات مداوم سلامت مغز در برخی افراد باشد.

لزوم تقویت قوانین بازدارنده برای کنترل دخانیات در کشور

لزوم تقویت قوانین بازدارنده برای کنترل دخانیات در کشور
11 ساعت پیش
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت بر لزوم بازنگری، اصلاح و اجرای مؤثر قوانین ملی کنترل دخانیات تأکید کرد و خواستار انسجام بیشتر در سیاست‌گذاری و نظارت بر...

احکام اعضای ستاد تأمین دارو و تجهیزات ابلاغ شد

احکام اعضای ستاد تأمین دارو و تجهیزات ابلاغ شد
15 ساعت پیش
احکام ویژه اعضای ستاد تأمین و تدابیر ویژه مدیریت بحران تأمین تجهیزات پزشکی و دارویی استان تهران، ابلاغ شد.

آمادگی نیروهای پرستاری برای حضور در خطوط پدافند درمانی

آمادگی نیروهای پرستاری برای حضور در خطوط پدافند درمانی
16 ساعت پیش
اعضای شورای عالی نظام پرستاری، آمادگی خود را برای حضور در خطوط پدافند درمانی اعلام کردند.

تداوم مسئولیت پذیری شرکت‌های تجهیزات پزشکی در حمایت از نظام سلامت

تداوم مسئولیت پذیری شرکت‌های تجهیزات پزشکی در حمایت از نظام سلامت
16 ساعت پیش
مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، بر تداوم مسئولیت‌پذیری شرکت‌ها در حمایت از نظام سلامت تأکید کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)