میرنیوز

آمار بازگشت قطعی نخبگان به کشور/ ۸ هزار محقق با داخل همکاری دارند

آمار بازگشت قطعی نخبگان به کشور/ ۸ هزار محقق با داخل همکاری دارند 5 سال پیش

سید علی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مهاجرت برای کسب دانش برتر، امری منفی نیست، اما عدم بازگشت و یا قطع ارتباط اثر بخش با وطن و از دست دادن سرمایه‌های انسانی مسئله‌ای است که ذهن اغلب مسئولین و مدیران کشور با آن درگیر است.

وی افزود: امروزه با روند رو به رشد جهانی شدن، مهاجرت نیروهای متخصص از کشوری به کشور دیگر امری طبیعی و اجتناب ناپذیر شده است. کشور ما نیز متاثر از این روند بوده به گونه ای که در حال حاضر محققان و متخصصان ایرانی توانمندی در خارج از ایران زندگی می کنند؛ این گروه به دلیل پیوند احساسی با وطنشان، تواناییهای زیادی برای مشارکت در توسعه کشور دارند.

معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی دولت در راستای جذب این افراد، کاهش ریسک حضور آنها در کشور از طریق تامین نیازهای مادی و معنوی آنها در بدو ورود به کشور و یا دوره تصمیم گیری است، بیان کرد: دولت می‌بایست برنامه‌های ویژه‌ای را برای جذب این افراد که تمایل دارند یک دوره ۶ تا ۱۲ ماه را با هدف انتقال دانش و تجربه در کشور حضور داشته‌ باشند، در نظر بگیرد همچنین برای افراد خاص که مشمول خدمت سربازی نیز هستند با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد ملی نخبگان تمهیداتی جهت انجام پروژه تخصصی جایگزین خدمت دیده شده است. 

حسینی خاطر نشان کرد: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از اسفند ماه سال ۱۳۹۳ با هدف ایجاد ساز و کاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور در قالب برنامه‌هایی همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، تاسیس شرکت فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی، پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاکید بر مدل چرخش مغزها طراحی و اجرایی شده است.

وی عنوان کرد: مخاطبان این طرح شامل دانش آموختگان دوره دکتری از یکی از ۲۰۰ دانشگاه‌ برتر دنیا، اساتید یکی از ۲۰۰ دانشگاه‌ برتر دنیا و متخصصان و کارآفرینان فعال در یکی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شرکتهای دانش بنیان خارجی هستند. 

حسینی با تاکید بر اینکه تجربه موفق برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در شکل‏ گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی تاثیر بسزایی داشته است، بیان کرد: این برنامه منجر به مشارکت بیش از ۸ هزار نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور شده است.

آمار بازگشت به کشور قطعی نخبگان ایرانی

وی با اشاره به تعداد قطعی بازگشتی های این متخصصان و کارآفرینان طی شروع برنامه همکاری با آنها گفت: بیش از ۱۵۰۰ نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا که بیشتر از کشورهای امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی هستند به صورت قطعی به کشور بازگشته اند.

به گفته معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل معاونت علمی و فناوری، این هزار و ۵۰۰ نفر هم‌اکنون به کشور بازگشته‌اند که ۱۹ درصد آنها فارغ‌التحصیل ۲۰ دانشگاه برتر دنیا همچون ام‌آی‌تی، استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، ای پی اف ال سوئیس و ... هستند.

جذب۴۰۰ متخصص غیر مقیم در دانشگاههای کشور

حسینی با بیان اینکه ۷۹ درصد این تعداد از متخصصان و کارآفرینان که قطعی برگشته اند تجربه زندگی بیش از ۵ سال را در خارج از ایران داشته‌اند گفت: در قالب این برنامه تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر از بهترین فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور جذب دانشگاه ها و موسسات علمی شده اند.

وی با اشاره به اینکه برخی از متخصصان غیر مقیم که اکنون بازگشته اند پروژه های فناورانه ای تعریف کرده  اند، بیان کرد: اکنون بیش از ۹۰۰ پروژه پسادکتری توسط این افراد تعریف شده است.

معاون مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی گفت: تاکنون بیش از ۱۳۰ شرکت دانش بنیان توسط این متخصصان و کارآفرینان راه اندازی شده است؛ این شرکتها بیشتر در حوزه های فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادی، نانو . ... تاسیس شده اند.

 وی با بیان اینکه از این تعداد قطعی ۴۰۰ نفر جذب هیئت علمی شده اند و ۱۴۰ استارت آپ نیز توسط این افراد راه اندازی شده است؛ همچنین البته که طی این مدت زمان، بیش از ۲۰۰۰ سخنرانی و کارگاه تخصصی توسط متخصصان ایرانی برگزار شده است.

احساس مسئولیت در نخبگان ایرانی

حسینی در ادامه با اشاره به هدف برنامه همکاری ایرانیان مقیم خارج گفت: نکته مهم در این برنامه، فراهم آوردن شرایط تردد متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، افزایش میزان تعهد آنها در هر بار حضور خود در کشور جهت مشارکت در فعالیت های مرتبط با حوزه علم و فناوری بوده که در این برنامه مد نظر قرار گرفته شده؛ البته که هدف ما ایجاد وابستگی و احساس مسئولیت در نخبگان ایرانی نسبت به کشور است که می‌بایست مرحله به مرحله و با القای حس تاثیرگزار بودن ایشان در حوزه تخصصی خود  ایجاد شود.

معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌الملل معاونت علمی و فناوری گفت: ضمن اینکه حضور موفق هر یک از این افراد در کشور باعث می‌شود تا بعد از بازگشت به کشور، به‌عنوان یک مبلغ طیف وسیعی از همتایان ایرانی خود را بصورت دهان به دهان تشویق به تردد و حضور در کشور کنند. 

چالش بازگشت فارغ التحصیلان به کشور

وی خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین موانع در بازگشت متخصصین و دانشمندان ایرانی غیرمقیم که از دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر و سطح بالای خارجی فارغ‌التحصیل می‌شوند، عدم وجود فضای شفاف جهت اشتغال در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری است.

حسینی ادامه داد: به‌علاوه فارغ‌التحصیلان دکترای ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا که تمایل به‌ بازگشت به کشور را دارند، مدت زمان طولانی را می‌بایست صرف تایید مدرک تحصیلی و نیز بررسی و شناسایی مراکز و مؤسسات علمی و فناوری حوزه تخصصی خود جهت شروع به‌کار کنند؛ همچنین متاسفانه عدم آشنایی با شرایط داخل کشور و زمان‌بر بودن فرآیند مذکور باعث بوجود آمدن نوعی سرخوردگی و کاهش انگیزه جهت بازگشت نخبگان غیر مقیم به کشور می‌شود. 

همکاری بیش از ۶۵۰۰ موفق

وی با بیان اینکه در برنامه متخصصان و کارآفرینان ایرانی بیش از ۱۲۰ پایگاه تخصصی همکاری می کنند که شامل دانشگاههای کشور، پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری و ... هستند گفت: مجموعا تاکنون بیش از ۶هزار و ۵۰۰ همکاری در قالب مشاوره، برگزاری کارگاه های تخصصی، انتقال دانش و تکنیکهای جدید، داوری پروپوزال و کمک به توسعه صادرات شرکتهای فناور و دانش بنیان توسط این متخصصان در کشور انجام شده است.

به گزارش مهر، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از سال ۱۳۹۴ با هدف  ایجاد ساز و کاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور در قالب برنامه‌هایی همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، تاسیس شرکت فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی، پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاکید بر مدل چرخش مغزها طراحی و اجرایی شده است.

این برنامه از طریق Connect.isti.ir  اقدام به همکاری باایران می کنند که طی ۵ سال گذشته پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور از این طریق با بیش از ۲۰۰  مرکز علمی و فناوری منتخب داخلی در کمترین زمان ممکن (۲۵ روز کاری) ایجاد و آنها را با  ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری آشنا کند و همچنین نحوه همکاری با مراکز مذکور را پیش از ورود متخصصان و دانشمندان ایرانی به کشور با هدف فراهم کردن شرایط انتقال مهارت‌ها، روش‌ها و قابلیت‌های خدماتی نوین به کشور تعریف کند. محققان از طریق  Connect.isti.ir اقدام به همکاری با ایران می کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

امتحانات دانشگاه آزاد استان تهران به صورت مجازی برگزار می‌شود

امتحانات دانشگاه آزاد استان تهران به صورت مجازی برگزار می‌شود
یک ساعت پیش
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کلیه امتحانات دانشگاه آزاد استان تهران از روز سه‌شنبه ۲۷ خردادماه به صورت مجازی برگزار می‌شود.‌

دانشگاه‌ها با تمام ظرفیت‌ در خدمت دفاع باشند

دانشگاه‌ها با تمام ظرفیت‌ در خدمت دفاع باشند
2 ساعت پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همانند دوران دفاع مقدس دانشگاه ها باید با تمام ظرفیت، امکانات و گرایش‌های فکری در خدمت دفاع از کشور باشند.

اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی المپیاد علمی - دانشجویی ۱۴۰۴ اعلام شد

اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی المپیاد علمی - دانشجویی ۱۴۰۴ اعلام شد
7 ساعت پیش
اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی سی‌امین دوره المپیاد علمی - دانشجویی کشور سال ۱۴۰۴ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.

آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد؛ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی

آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد؛ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی
7 ساعت پیش
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی با اعلام اینکه آزمون پیش کارورزی خرداد ماه ۱۴۰۴ لغو شده است ضوابط جدید درباره ادامه مشروط کارورزی دانشجویان پزشکی را اعلام کرد.

آزمون‌ پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد

آزمون‌ پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد
7 ساعت پیش
آزمون‌های ⁧فلوشیپ و ⁧پیش کارورزی پزشکی که قرار بود در روز ۲۹ خردادماه ۱۴۰۴ در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شود، لغو شدند.

آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد/ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی

آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد/ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی
7 ساعت پیش
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی با اعلام اینکه آزمون پیش کارورزی خرداد ماه ۱۴۰۴ لغو شده است ضوابط جدید درباره ادامه مشروط کارورزی دانشجویان پزشکی را اعلام کرد.

جلسه ستاد بحران سازمان نظام پرستاری برگزار شد

جلسه ستاد بحران سازمان نظام پرستاری برگزار شد
8 ساعت پیش
جلسه ستاد بحران سازمان نظام پرستاری با حضور رئیس‌کل، معاونان و مدیران سازمان نظام پرستاری برگزار شد.

درخواست از وزیر نفت؛ خودروهای کادر درمان بدون نوبت بنزین بزنند

درخواست از وزیر نفت؛ خودروهای کادر درمان بدون نوبت بنزین بزنند
8 ساعت پیش
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در نامه ای به وزیر نفت، درخواست کرد سوخت گیری خودروهای کادر درمان بدون نوبت انجام شود.

از تجمع و ایجاد ازدحام در محل‌های وقوع انفجار خودداری کنید

از تجمع و ایجاد ازدحام در محل‌های وقوع انفجار خودداری کنید
8 ساعت پیش
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه شماره ۲ خود بر لزوم همکاری با سیستم سلامت و عدم توجه به شایعات تاکید کرد.

آزمون‌های پیش‌کارورزی و پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد

آزمون‌های پیش‌کارورزی و پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد
9 ساعت پیش
آزمون‌های ⁧فلوشیپ و ⁧پیش کارورزی پزشکی که قرار بود در روز ۲۹ خردادماه ۱۴۰۴ در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شود، لغو شدند.

آزمون های پایان ترم دانشگاه پیام نور تا پایان هفته لغو شد

آزمون های پایان ترم دانشگاه پیام نور تا پایان هفته لغو شد
9 ساعت پیش
آزمون های پایان ترم دانشگاه پیام نور در سراسر کشور تا پایان هفته لغو شد و تاریخ جایگزین این آزمون ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

انزجار کانون‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از رژیم صهیونیستی

انزجار کانون‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از رژیم صهیونیستی
9 ساعت پیش
شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در بیانیه‌ای خصوص اقدامات رژیم منحوس صهیونیستی علیه خاک کشور ایران را محکوم کرد.

هواوی ۱۰۰ میلیون موبایل با سیستم عامل هارمونی فروخت

هواوی ۱۰۰ میلیون موبایل با سیستم عامل هارمونی فروخت
10 ساعت پیش
طبق گزارش جدید شرکت هواوی از زمان عرضه سیستم عامل Harmony OS تا پایان ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۱۰۰ میلیون موبایل با این پلتفرم فروخته است.

دوره‌های کارآموزی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجازی شد

دوره‌های کارآموزی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجازی شد
10 ساعت پیش
دوره‌های کارآموزی پزشکی تا پایان هفته در دانشگاه علوم پزشکی تهران غیرحضوری شد.

قدردانی مدیر حوزه علمیه خواهران از عملیات وعده صادق ۳

قدردانی مدیر حوزه علمیه خواهران از عملیات وعده صادق ۳
10 ساعت پیش
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور در پیامی ضمن محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان و شهادت جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران از اجرای عملیات وعده صادق ۳ قدر...

تاکسی هوایی با برد ۳۰ کیلومتر رونمایی شد

تاکسی هوایی با برد ۳۰ کیلومتر رونمایی شد
11 ساعت پیش
شرکت چینی GAC Group از «تاکسی هوایی گووی» (Govy AirCab) در نمایشگاه بین‌المللی خودرو و زنجیره تأمین هنگ‌کنگ رونمایی کرد.

تغییر تاریخ امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه خوارزمی

تغییر تاریخ امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه خوارزمی
11 ساعت پیش
تاریخ امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه خوارزمی تغییر کرد، امتحانات پایان نیمسال دوم سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴، با ۸ روز تأخیر از روز دوشنبه تاریخ ۱۴۰۴.۴.۲ شرو...

طرح پزشک خانواده آزمایشی اجرا می‌شود

طرح پزشک خانواده آزمایشی اجرا می‌شود
11 ساعت پیش
هشتمین جلسه ستاد اجرایی کشوری پزشکی خانواده و نظام ارجاع با بررسی گزارش‌های کمیته‌های تخصصی این ستاد صبح امروز با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

پارک فناوری پردیس: تنبیه متجاوز باید تا نقطه پشیمانی دشمن ادامه یابد

پارک فناوری پردیس: تنبیه متجاوز باید تا نقطه پشیمانی دشمن ادامه یابد
11 ساعت پیش
پارک فناوری پردیس در پی شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم ایران پیام تسلیتی صادر کرد.

مشکلات تولیدکنندگان گیاهان دارویی بررسی شد

مشکلات تولیدکنندگان گیاهان دارویی بررسی شد
11 ساعت پیش
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از برگزاری نخستین نشست تخصصی کمیته طب سنتی با محوریت رفع موانع تولید در حوزه گیاهان دارویی و ارتقای ظرفیت‌های طب سنتی خبر داد.

رژیم صهیونیستی از رشد علمی و فناوری ایران هراسان‌ است

رژیم صهیونیستی از رشد علمی و فناوری ایران هراسان‌ است
11 ساعت پیش
بنیاد ملی نخبگان ضمن تسلیت برای شهادت مظلومانه جمعی از سرداران غیور، دانشمندان، نخبگان و هموطنان، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد.

آزمون‌های آیلتس تا ۳۰ خرداد لغو شدند

آزمون‌های آیلتس تا ۳۰ خرداد لغو شدند
11 ساعت پیش
یکی از مراکز دارای مجوز برگزار کننده آزمون آیلتس اعلام کرد: کلیه آزمون‌های آیلتس از تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) تا ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) در تهران و شیراز و زنجان ل...

آماده باش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانشگاه آزاد برای ارائه خدمات

آماده باش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانشگاه آزاد برای ارائه خدمات
12 ساعت پیش
تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه خدمات درمانی در پی تجاوز رژیم صهیونیستی آمادگی کامل دارند.

شهادت دانشمندان هسته ای توسعه این فناوری را در ایران فراگیرتر می‌کند

شهادت دانشمندان هسته ای توسعه این فناوری را در ایران فراگیرتر می‌کند
12 ساعت پیش
یک استاد دانشگاه گفت: علم هسته ای در کشور ما نهادینه شده و این حماقت است که رژیم صهیونیستی با ترور دانشمندان ما آن را متوقف شونده می‌بیند.

چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بین الملل دانشگاه خوارزمی

چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بین الملل دانشگاه خوارزمی
12 ساعت پیش
چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بین المللی دانشگاه خوارزمی اعلام شد .

کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی دورکار می‌شوند

کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی دورکار می‌شوند
12 ساعت پیش
دانشگاه علامه طباطبائی اعلام کرد: براساس دستور صادره از استانداری تهران کارکنان می توانند از ظرفیت آئین‌نامه دورکاری بهره‌مند شوند.

اساتید دانشگاه شریف در مورد حمله اسرائیل به ایران چه می‌گویند؟

اساتید دانشگاه شریف در مورد حمله اسرائیل به ایران چه می‌گویند؟
12 ساعت پیش
چهار استاد دانشگاه صنعتی شریف به حمله اسرائیل به ایران و ترور فرماندهان، دانشمندان و مردم عادی واکنش نشان دادند.

راهکار نوین کره‌ای‌ها برای مقابله با التهاب ریه کرونا

راهکار نوین کره‌ای‌ها برای مقابله با التهاب ریه کرونا
12 ساعت پیش
محققان کره‌جنوبی با بهره‌گیری از فناوری نانوذرات لیپیدی موفق شدند از آسیب‌دیدگی شدید بافت ریه در اثر ویروس کرونا پیشگیری کنند.

آلیاژ آلومینیوم با ۴۰ درصد استحکام بیشتر ابداع شد

آلیاژ آلومینیوم با ۴۰ درصد استحکام بیشتر ابداع شد
12 ساعت پیش
محققان نوعی آلیاژ آلومینیوم با استحکام بالاتر و مقاومت بیشتر نسبت به تردی هیدروژنی ابداع کرده‌اند.

جعفریان: رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین آدم‌کشِ جهان امروز است

جعفریان: رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین آدم‌کشِ جهان امروز است
13 ساعت پیش
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، رژیم صهیونیستی را بزرگ‌ترین آدم‌کش در جهان امروز توصیف کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)