میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در خصوص نوشیدنیهای رژیمی، اظهار کرد: مصرف این نوشیدنیها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی جات شده و نمی تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.
وی همچنین درباره برخی تصورات غلطی که در مسیر کاهش وزن میان مردم رواج دارد، عنوان کرد: افزایش مصرف برخی مواد غذایی همچون میوه و سبزی و در مقابل کاهش یا قطع مصرف غلات و پروتئین به ویژه نان و برنج با هدف کاهش وزن، اقدامی اشتباه است و باید توجه داشت میزان مصرف تمام مواد غذایی در روند رژیم باید کنترل شده باشد.
وی با بیان اینکه در تمام رژیمهای غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانه روی توجه کرد، افزود: میوهها علیرغم فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آنها میتواند باعث افزایش قندخون، چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود.
به گفته وی، رژیمهای غذایی تک مادهای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات، لبنیات و پروتئین در طولانی مدت آسیب های جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد میکند.
یاری، کالری مصرف یک واحد از برخی میوه ها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمی توانند جایگزین گروه دیگر باشند؛ چراکه از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی تفاوت بسیاری دارند.
وی در خصوص زمان مصرف میوهها در طول روز، تصریح کرد: توصیه میشود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده ۱۰ الی ۱۱ صبح، ۴ الی ۵ عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، ۹ الی ۱۰ شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت بروز کبد چرب خواهد شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: به طور کلی صرف وعدههای اصلی و میان وعدهها در فواصل زمانی مشخص نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت ۹ صبح، میان وعده ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، ناهار ساعت ۱ تا ۲ ظهر، میان وعده ساعت ۴ تا ۵ عصر و شام قبل از ساعت ۸ شب توصیه میشود.
یاری در خصوص نوشیدنیهای رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنیها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینیجات شده و نمیتواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.
بنابراعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با اشاره به مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا، عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح می شود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیبهای گوارشی خواهد شد. توصیه میشود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پویش ایران همدل چیست؟
طرح ابراهیم با طوفانالاقصی به باد رفت/اسرائیل نباید احساس امنیت کند
بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری در تهران به کجا رسید؟
صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی در آبانماه
آمادهباش امدادگران هلال احمر در پی صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
صدور احکام بازنشستگان در آبانماه
موزه عبرت در کاخ سعدآباد
قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود
هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف تأمین اجتماعی قوت میگیرد
ارائه بستههای معیشتی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
کشف تریاک در بستههای آجیل
کشف آبمیوه با طعم شیشه در فرودگاه امام خمینی (ره)
تقویت بسیج دانش آموزی در مدارس غیردولتی با رویداد چفیههای بهشتی
افتتاح ۱۱۰پروژه مدیریت شهری در شهرری
توسعه عدالت و ارتقا کیفیت آموزشی برای همه دانش آموزان
توفان ترامی در هاینان چین ۷ کشته و ۱ مفقود بر جای گذاشت
احداث مجموعه نمایشی الگونما در منطقه۱۱
هوای پایتخت در شرایط قابل قبول است
تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در محور شهریار_تهران
محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شد
زنان ما در حوزههای نوآوری ظرفیتهای فراوانی دارند
شرکت تولید کننده مواد پلیمری به دلیل گرانفروشی جریمه شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد دوحه شد
جزییات انهدام باند قاچاق و کشف ۱۰ کیلو هروئین در محورهای مواصلاتی تهران
نقشه مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران بهروز رسانی میشود
کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی پارسا خودرو
پایان فعالیت باند بزرگ جعل طلا و سکه در پایتخت
مشارکت حدود ۲۰ میلیارد تومانی مردم تهران برای کمک به مردم لبنان
دستگیری اراذل و اوباش فراری شرق تهران
هشدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نسبت به تخلفات صنفی