میرنیوز
دکتر احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، درباره ابتلای کودکان به کرونا، گفت: موضوعی که از ابتدای موج اپیدمی در مورد کودکان مطرح شده این است که سهم بسیار کم از نظر ابتلا به فرمهای شدید بیماری کرونا در آنها مطرح شده است؛ از سوی دیگر نقش چندان پررنگی در انتقال بیماری به سایرین در مورد کودکان مطرح نیست.
این اپیدمیولوژیست، افزود: در مطالعاتی که انجام شده است کودکان نقش مهمی در انتقال بیماری به سایر افراد جامعه را ندارند، اما نکتهای که باید در مورد کودکان و بازگشایی مدارس توجه داشت این است که اگر بازگشاییها اتفاق نمیافتاد واقعا چشماندازی از اتمام اپیدمی وجود دارند و چه زمانی قرار بود مدارس بازگشایی شوند؟ آیا میدانیم چه زمانی کرونا دیگر یک تهدید جدی بهداشتی نخواهد بود؟
وی با تاکید بر اینکه در تصمیمگیریهای کلان باید تمام ابعاد یک موضوع بررسی شود، اظهار کرد: غیر از تبعات سلامتی باید به نقش مدرسه در ابعاد اجتماعی، روحی_روانی، آموزشی و پرورشی برای دانش آموزان نیز توجه کرد. در صورتی که شرایطی در مدارس فراهم شود که رعایت پروتکلهای بهداشتی تا حد امکان فراهم باشد و زمانبندی حضور فیزیکی دانشآموزان رعایت شود که بتوان خطر انتقال را کاهش داد، تصمیم بازگشایی مدارس از نظر بنده، تصمیم قابل دفاعی است.
مصطفوی در ادامه صحبت هایش افزود: از شروع موج اپیدمی کرونا در کشور تاکنون ترکیب سنی مبتلایان و موارد فوتی ناشی از این بیماری تغییر معناداری نداشته است. حدود ۷۵ درصد فوتیها همچنان افرادی هستند که سن بالاتر از ۶۰ سال دارند، ۲۵ درصد مابقی نیز افرادی هستند که قسمت قابل توجهی از آنها بیماری زمینهای مانند دیابت، بیماری قلبی و یا نقص سیستم ایمنی دارند.
رییس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران افزود: کودکانی که بیماری زمینهای دارند نیز ممکن است فرمهای شدید بیماری را تجربه کنند که شاید لازم باشد برای آنها تمهیدات ویژهای دیده شود که تا جایی که مقدور است آموزشهای مجازی و غیرحضوری داشته باشند.
وی در خاتمه درباره انتقال خانوادگی کرونا اظهار کرد: این موضوعی است که از روزهای نخست شیوع بیماری مطرح شد و هنوز هم به عنوان یک راه جدی انتقال مطرح است. یکی از مهمترین نقاطی که ممکن است کودکان به کرونا مبتلا شوند در کنار والدین است؛ والدینی که به راحتی بیرون از منزل تردد میکنند که ممکن است به نوع خفیف بیماری مبتلا شده و فرزندانشان را نیز مبتلا کنند. درصد قابل توجهی از بیماران که در بیمارستان بستری نمیشوند، دوره نقاهت را در منزل سپری میکنند که شاید خیلی از این افراد چارچوب لازم برای عدم انتقال بیماری به سایرین را رعایت نکنند و یا بستر مناسبی برای رعایت نداشته باشند. همه این موارد سبب میشود اگر فردی در خانواده به کووید۱۹ مبتلا شود، بتواند عاملی برای بیمار شدن سایر اعضا باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پویش ایران همدل چیست؟
طرح ابراهیم با طوفانالاقصی به باد رفت/اسرائیل نباید احساس امنیت کند
بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری در تهران به کجا رسید؟
صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی در آبانماه
آمادهباش امدادگران هلال احمر در پی صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
صدور احکام بازنشستگان در آبانماه
موزه عبرت در کاخ سعدآباد
قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود
هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف تأمین اجتماعی قوت میگیرد
ارائه بستههای معیشتی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
کشف تریاک در بستههای آجیل
کشف آبمیوه با طعم شیشه در فرودگاه امام خمینی (ره)
تقویت بسیج دانش آموزی در مدارس غیردولتی با رویداد چفیههای بهشتی
افتتاح ۱۱۰پروژه مدیریت شهری در شهرری
توسعه عدالت و ارتقا کیفیت آموزشی برای همه دانش آموزان
توفان ترامی در هاینان چین ۷ کشته و ۱ مفقود بر جای گذاشت
احداث مجموعه نمایشی الگونما در منطقه۱۱
هوای پایتخت در شرایط قابل قبول است
تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در محور شهریار_تهران
محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شد
زنان ما در حوزههای نوآوری ظرفیتهای فراوانی دارند
شرکت تولید کننده مواد پلیمری به دلیل گرانفروشی جریمه شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد دوحه شد
جزییات انهدام باند قاچاق و کشف ۱۰ کیلو هروئین در محورهای مواصلاتی تهران
نقشه مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران بهروز رسانی میشود
کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی پارسا خودرو
پایان فعالیت باند بزرگ جعل طلا و سکه در پایتخت
مشارکت حدود ۲۰ میلیارد تومانی مردم تهران برای کمک به مردم لبنان
دستگیری اراذل و اوباش فراری شرق تهران
هشدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نسبت به تخلفات صنفی