میرنیوز
به گزارش ایسنا، این تیم از بخش پزشکی مراقبتهای ویژه ریوی و بحرانی دانشکده پزشکی فینبرگ شیکاگو استدلال کردهاند که پزشکان باید به جای روشهای درمانی جدید روی روشهای مراقبتهای ویژه آزمایش شده و مبتنی بر شواهد تکیه کنند.
ظهور سریع و گسترش کروناویروس جدید، ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ میشود، تأثیر بیسابقهای بر اقدامات و تلاشهای اجتماعی و فرهنگی در سراسر جهان داشته است. این امر همچنین تأثیر قابل توجهی بر کادر پزشکی و سایر کارکنان بهداشتی که در حال معالجه مبتلایان وخیم کووید-۱۹ هستند، داشته است. سیستمهای بهداشت عمومی به دلیل افزایش ناگهانی بیماران نیازمند به مراقبتهای شدید، تحت فشار قرار دارند.
محققان و پزشکان تاکنون بسیار تلاش کردهاند که این ویروس را بهتر بشناسند تا بتوانند مؤثرترین روشهای درمانی و معالجهای را برای کمک به نجات جان افراد و کاهش فشار بر واحدهای مراقبتهای ویژه بیابند.
این تیم تخصصی اعلام کرده است که اخیرا با شیوع کرونا، شاهد افزایش استفاده از روشهای درمانی آزمایش نشده و مواردی که شواهد یا دلایل کافی برای اثربخشی آنها وجود ندارد، بوده است.
نویسندگان این مقاله خاطرنشان کردند که کووید-۱۹ با برخی از تعاریف سایر سندرمهای حاد تنفسی (ARDS) مانند ذاتالریه ویروسی کاملاً مطابقت ندارد و از همین رو کووید-۱۹ به عنوان نسخه متفاوتی از سندرمهای حاد تنفسی نامگذاری شده است.
برخی از متخصصان میگویند: این "عنوان متفاوت" نیز برخی از پزشکان را ترغیب کرده است که در هنگام درمان کووید-۱۹ به جای درمانهای استاندارد ِسندرمهای حاد تنفسی از روشهای درمانی جدید استفاده کنند.
نویسندگان این مطالعه معتقدند این رویکرد اشتباه است و یادآوری میکنند که سندرمهای حاد تنفسی (ARDS) در هر حال نوعی سندرم بوده و به همین دلیل ناهمگن هستند و این بدان معنی است که میتوانند به شیوههای متنوعی بروز کنند.
بنابراین، این نویسندگان معتقدند بکارگیریِ روشهای استانداردِ درمان سندرم حاد تنفسی حتی برای معالجه بیماران کووید ۱۹ که ممکن است انواعی از علائم و نشانههای غیراستاندارد را داشته باشند نیز موثر باشد.
درمانهای جدید ممکن است باعث آسیب شوند
نویسندگان این مطالعه استدلال میکنند که اگرچه برخی از روشهای درمانی جدید که برخی پزشکان روی آنها کار میکنند، ممکن است از نظر بیولوژیکی قابل قبول باشند اما این دلیل کافی برای اجرای آنها در مراحل بالینی نیست.
آنها خاطر نشان کردند که در طول تاریخچهی اقدامات مراقبتهای ویژه، درمانهای متعددی که از نظر بیولوژیک قابل قبول به نظر میرسند، تأثیر مثبتی نداشته یا در عمل زیانآور بودهاند.
نویسندگان این مقاله تأکید میکنند این بدان معنی نیست که پزشکان هرگز نباید از روشهای درمانی جدید استفاده کنند با این حال، آنچه آنها را نگران کرده است، استفاده روزمره از روشهای درمانی نوین برای کووید-۱۹، به ویژه مواردی است که نتایج قانع کنندهای در کارآزماییها به همراه نداشته است و تکنیکهای درمانی آزمایش نشده محسوب میشوند.
چرا از روشهای جدید درمانی استفاده میشود؟
به باور متخصصان، احساسات، استرس، خستگی و بیانیهها و اعلامیههای سیاسی باعث افزایش تمایل ذاتی متخصصان برای کمک به بیماران و تلاش به هر گونهای می شود که به نفع آنها بوده و امید را به هر دوی ارائهدهندگان این خدمات و بیماران به همراه داشته باشد.
با این حال، نویسندگان این مقاله هنوز هم با این رویکرد مشکلات قابل توجهی دارند. به طور مثال، اگر بیمار بعد از معالجه با یک درمان جدید بهبود یابد، ممکن است پزشک تصور کند که بهبودی ناشی از درمان جدید بوده است. این ممکن است پزشکان دیگر را نیز ترغیب به استفاده از آن درمان نوین کند، در حالی که بهبودی به کل ارتباطی با این روش درمانی نداشته است.
با این حال، بدون کارآزمایی کامل و کنترل شده برای تأیید یک شیوه درمانی، نتیجهگیری امکانپذیر نیست. ممکن است بهبودی فرد به عوامل مختلفی مربوط باشد یا شاید بیمار بهبود یافته از خوششانسی بیشتری برخوردار بوده که عوارض جانبی را تجربه نکرده است و بیمار بعدی شاید چندان خوششانس نباشد. در بسیاری از این نتیجهگیریها متخصصان با مشاهده یک مورد بهبودی سریعاً از عوارض جانبی که در اثر این روش ایجاد میشود، غافل میشوند.
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان توصیه میکنند که برای به کارگیری روشهای نوین درمانی علاوه بر انجام آزمایشات بالینی برای تایید نتیجهبخشی آنها، باید در برابر تمایل ذاتی انسان برای عمل به احساسات، مقاومت کرده و در عوض به استدلالهای علمی و دقیقتر تکیه کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پویش ایران همدل چیست؟
طرح ابراهیم با طوفانالاقصی به باد رفت/اسرائیل نباید احساس امنیت کند
بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری در تهران به کجا رسید؟
صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی در آبانماه
آمادهباش امدادگران هلال احمر در پی صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
صدور احکام بازنشستگان در آبانماه
موزه عبرت در کاخ سعدآباد
قوانین مربوط به ایثارگران بازنگری، اصلاح و تجمیع شود
هوشمندسازی خدمات در بخشهای مختلف تأمین اجتماعی قوت میگیرد
ارائه بستههای معیشتی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
کشف تریاک در بستههای آجیل
کشف آبمیوه با طعم شیشه در فرودگاه امام خمینی (ره)
تقویت بسیج دانش آموزی در مدارس غیردولتی با رویداد چفیههای بهشتی
افتتاح ۱۱۰پروژه مدیریت شهری در شهرری
توسعه عدالت و ارتقا کیفیت آموزشی برای همه دانش آموزان
توفان ترامی در هاینان چین ۷ کشته و ۱ مفقود بر جای گذاشت
احداث مجموعه نمایشی الگونما در منطقه۱۱
هوای پایتخت در شرایط قابل قبول است
تردد روان در محورهای شمالی/ ترافیک در محور شهریار_تهران
محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر شد
زنان ما در حوزههای نوآوری ظرفیتهای فراوانی دارند
شرکت تولید کننده مواد پلیمری به دلیل گرانفروشی جریمه شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد دوحه شد
جزییات انهدام باند قاچاق و کشف ۱۰ کیلو هروئین در محورهای مواصلاتی تهران
نقشه مراکز تخلیه ایمن اضطراری محلات تهران بهروز رسانی میشود
کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی توسط شرکت جعلی پارسا خودرو
پایان فعالیت باند بزرگ جعل طلا و سکه در پایتخت
مشارکت حدود ۲۰ میلیارد تومانی مردم تهران برای کمک به مردم لبنان
دستگیری اراذل و اوباش فراری شرق تهران
هشدار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نسبت به تخلفات صنفی